Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 143

Wątek: Mam do wydania 10.000 złotych Canon EOS 50D

Zablokowany

Domyślnie

ja tez sprawdzałem osobiście-i są większe.
    nie sztuka zrobić prześwietloną fotkę jasnego przedmiotu-bo wtedy nikłe szumy wychodzą-najlepiej dać długie naświetlanie ,niedoświetkić fotki i wtedy porównać.jeden z Moich kolegów twierdzi nawet-i zawze to powtarza-że ja mam na 1600 takie szumy jak on w 40-tce na 800 ...
    Co do wydawanej kasy na szkła-to szczerze-gdybym miał do dyspozycji 10 k -brałbym 5D + to co mam w opisie

Domyślnie

Mając to co Ty w podpisie wolał bym kupić eosa 5 lub 50e. Na jaką cholerę komuś body za około 5k i szkła za grosze ? Optyka to podstawa !

Osoba zakładająca temat pewnie już się domyśliła że najlepsze dostępne szkło do ślubów to lustrzany 500 f/8 ...

Ogólnie temat chyba faktycznie 1 kwietniowy na szczęście już jest po godzinie 0.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MIC_a Zobacz posta
    Twoja wypowiedz w połączeniu z Twoim awatarem po prostu mnie zabiła...

jezeli to ma byc crop to ja bym kupił na początek:
    40D+grip
    17-55 2.8
    85 1.8
    580exII
    Popieram, ale może zamiast 40tki to 50tkę. Nawet dla samego LCD

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Mając to co Ty w podpisie wolał bym kupić eosa 5 lub 50e. Na jaką cholerę komuś body za około 5k i szkła za grosze ? Optyka to podstawa !
    No to rozwiń tą wypowiedź-co byś kupił zamiast mojego marnego Sonara 200mm ?
    swoją 50-tkę kupiłem za coś koło 3 k ,a kita sprzedałem za 800 zł-bo nie ma co ukrywać-jest do d...

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ludzie opanujcie sie ten temat jest totalnie bez sensu. Wszystko jedno co kupi bo i tak nie ma swiadomosci co mu jest do czego potrzebne. Jesli ktos nie wie czego potrzebuje to po co mu doradzacie? Kupi porzadny sprzet, zaczne kumac o co w tym biega a za rok i tak sprzeda polowe bo bedzie potrzebowac czegos innego. Dla mnie to jest taka trollo wypucha zeby onanisci mogli sobie pomarzyc co by chcieli...rownie dobrze mozna by zalozyc temat "gdybym mial luzem 10 tysiakow" i byscie wpisywali swoje marzenia.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    No to rozwiń tą wypowiedź-co byś kupił zamiast mojego marnego Sonara 200mm ?
    swoją 50-tkę kupiłem za coś koło 3 k ,a kita sprzedałem za 800 zł-bo nie ma co ukrywać-jest do d...
    MOze 50D jest do d... a tak poważnie jest sporo szkiełek które fajnie współpracują z 50D - 24-70, 17-40, 16-35 (uniwersalne i na FF i na crop) lub 17-55 jeżeli tylko na crop

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    ja tez sprawdzałem osobiście-i są większe.
    nie sztuka zrobić prześwietloną fotkę jasnego przedmiotu-bo wtedy nikłe szumy wychodzą-najlepiej dać długie naświetlanie ,niedoświetkić fotki i wtedy porównać.jeden z Moich kolegów twierdzi nawet-i zawze to powtarza-że ja mam na 1600 takie szumy jak on w 40-tce na 800 ...
    Co do wydawanej kasy na szkła-to szczerze-gdybym miał do dyspozycji 10 k -brałbym 5D + to co mam w opisie
    Zdjęcia były w trudnych warunkach, ciemnych przedmiotów i wyszły niedoświetlone. Ja tam nie mam zamiaru nikogo przekonywać, swoje wiem. A dla samego LCD mi szkoda dawać prawie 1000zł więcej - wole do szkła dołożyć. Tym bardziej jak się w RAWach robi to LCD mógłby mieć i 1,5cala byle żeby sprawdzić czy zdjęcie się zrobiło i nie jest permamentnie przepalone, niedoświetlone.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Tym bardziej jak się w RAWach robi to LCD mógłby mieć i 1,5cala byle żeby sprawdzić czy zdjęcie się zrobiło i nie jest permamentnie przepalone, niedoświetlone.
    Raw-y do tego mają IMO niewiele. Na tym wyświetlaczu w ogóle niewiele da się ocenić (szczególnie jak jest bardzo jasno np. w słońcu). Canon spokojnie mógł zostać przy wyświetlaczu z 30D, a nie dawać tę popierdółkę, która jest w 40D. Szczególnie przykre jest to wtedy gdy się korzysta z LV. Dzisiaj myślałem, że mnie krew zaleje .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jakże smutne są takie tematy...

Hyhon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Ludzie opanujcie sie ten temat jest totalnie bez sensu. Wszystko jedno co kupi bo i tak nie ma swiadomosci co mu jest do czego potrzebne. Jesli ktos nie wie czego potrzebuje to po co mu doradzacie? Kupi porzadny sprzet, zaczne kumac o co w tym biega a za rok i tak sprzeda polowe bo bedzie potrzebowac czegos innego. Dla mnie to jest taka trollo wypucha zeby onanisci mogli sobie pomarzyc co by chcieli...rownie dobrze mozna by zalozyc temat "gdybym mial luzem 10 tysiakow" i byscie wpisywali swoje marzenia.
    Nie skomentuję tego bo mi klawiatury szkoda.
    Bardzo wam dziękuje i apropo pytania, to czytam wszystkie posty. Jak już kupię to wtedy napisze. Jeszcze raz wszystki bardzo dziękuje

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów