Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 40d Kompensacja ekspozycji

Coś już napisał

Domyślnie 40d Kompensacja ekspozycji

Witam, nie mam bladego pojecia ocb... Nie moge w trybie Av ustawic sobie ekspozycji w jaki kolwiek sposob...Naciskam na przycisk (iso/ekspozycja) u gory, i zmieniam sobie ekspozycje, ok mam np +2... Ale juz w wizjerze tego nie ma, i na zdjeciu nic sie nie dziej, to dziala z lampa...Ale jak normalnie ustawic to zeby dzialalo bez lampy...w 400d nie mialem z tym klopotu...A w instrukcji obskugi nic nie znalazlem na ten temat...Bede wdzieczny za odp..

Szukalem ale znalazlem tyklo to :

http://canon-board.info/showthread.php?t=44693

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Bo to korekcja ekspozycji lampy błyskowej...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a czasmi nie ustawiasz korekcje lampy blyskowej na +?
    Edit - Krzychu byl szybszy

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ekspozyjcę kompensujesz kręcąc tylnym kołem nastaw (o ile je włączyłeś).
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec

Domyślnie

Przy włączaniu 40d masz 2 położenia:
    - 1-sze ON
    - 2-gie włączające tylne kółko nastaw (taki śmieszny znaczek - też nie wiedziałem o co chodzi); w pierwszym położeniu, żeby było śmieszniej, kółko nastaw działa, ale nie we wszystkim; dopiero położenie 2-gie włącza kompensację ekspozycji w trybie Av.

Coś już napisał

Domyślnie

dobrze wiem ze krece je kolem, ale czemu nie widac totalnie zadnych efektow, jak chce cos przyciemnic lub rozjasnic? widze ze mi sie przesowa jak krece kulkiem ale jak robie zdjecie to tak jakby bylo na zero... ;/

No dobrze jesli to korekcja lampy blyskowej to gdzie moge znalesc korekcje w aparacie? nie lampy...

Bywalec

Domyślnie

Przed kręceniem kółkiem leko przyciśnij spust do połowy, puść i dopiero kręć..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Przy włączaniu 40d masz 2 położenia:
    - 1-sze ON
    - 2-gie włączające tylne kółko nastaw (taki śmieszny znaczek - też nie wiedziałem o co chodzi); w pierwszym położeniu, żeby było śmieszniej, kółko nastaw działa, ale nie we wszystkim; dopiero położenie 2-gie włącza kompensację ekspozycji w trybie Av.
    No i po włączeniu aparatu jak kolega wspomniał musisz choc raz lekko nacisnąć migawkę, bo inaczej aparat nie wie co ma kompensować.

Coś już napisał

Domyślnie

;O ;O ;O Ale mnie zgiales...w zyciu bym na to nie wpadl.... Dziekuje Ci rychu

Uprawnienia umieszczania postów