Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Uwaga na Fotocentrum Aneta Laszczak

Domyślnie

czytam wątek i tak się zastanawiam. jaki jest problem zadzwonić nap. do sklepu lub wystawcy z alledrogo, u którego chcemy coś kupić???????? pytamy jak to jest z danym towarem, pytamy i spisujemy imię i nazwisko osoby z którą rozmawialiśmy. jeśli towar jest dostępny to dopiero wtedy podejmujemy decyzje czy kupić czy nie powołując się na konkretna osobę.. dopiero wtedy wysyłamy pieniądze lub bierzemy za pobraniem. sam mam wiele znajomych osób, które znalazły coś w sklepie internetowym, wrzuciły do koszyka, i odrazu wpłaciły pieniądze, nie zasięgając jakiej kolwiek informacji i nie czytając regulaminu. a potem były wielce zdziwione czemu musiały czekać 2-3 tyg. na zamówienie, albo na zwrot pieniędzy.. dla własnego bezpieczeństwa lepiej 3 razy zapytać dowiadywać się niż od razu na ślepo wysyłać pieniądze. Przecież dlaczego Japanfoto udało się oszukać tyle tysięcy osób??? właśnie przez głupotę, bo ludzie klikali wysyłały, kasę a potem nagle wielkie zdziwko. przecież takie postępowanie aż kusi nie uczciwych..

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sorry, to nie moja wina, ze sklep przywlaszczyl sobie moje pieniadze i nie chce oddac... a jesli osoba przez telefon powie ci, ze sprzet jest dostepny to co? co ci da to, ze masz imie i nazwisko - ja tez je mam i nic z tego nie wynika. Targu dobijalem mailowo i bylo zapewnienie, ze towar jest. Od teraz bede kupowal tylko za pobraniem, a jak bedzie dlugo trwalo to najwyzej nie odbiore przesylki.

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Sorry, to nie moja wina, ze sklep przywlaszczyl sobie moje pieniadze i nie chce oddac... a jesli osoba przez telefon powie ci, ze sprzet jest dostepny to co? co ci da to, ze masz imie i nazwisko - ja tez je mam i nic z tego nie wynika. Targu dobijalem mailowo i bylo zapewnienie, ze towar jest. Od teraz bede kupowal tylko za pobraniem, a jak bedzie dlugo trwalo to najwyzej nie odbiore przesylki.
    W takim przypadku (jeśli chodzi o Alledrogo i nie odbieranie przesyłek) sklep będzie żądał zwrotu prowizji od Ciebie (koszty za aukcje, wysyłkę...) i jeśli nie pokryjesz wszystkich kosztów dostajesz ostrzeżenie. 3 ostrzeżenia i żegnaj Alledrogo, witaj nowe konto. Więc też nie jest to takie hop-siup.
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    ...sklep będzie żądał zwrotu prowizji od Ciebie (koszty za aukcje, wysyłkę...) i jeśli nie pokryjesz wszystkich kosztów dostajesz ostrzeżenie
    Chyba nie do końca wiesz jak działa system zwrotów prowizji w serwisie Allegro. W powyższym przypadku, kiedy to kupujący nie odbierze zakupionego towaru czyli nie wywiąże się ze swojego zobowiązania względem sprzedającego, sprzedający występuje o zwrot prowizji do Allegro a nie do kupującego. W przypadku pozytywnego rozpatrzenia wniosku o zwrot prowizji sprzedający otrzymuje tylko i wyłącznie zwrot prowizji związanej ze sprzedażą a kupujący otrzymuje punkt karny nie ponosząc żadnej odpowiedzialności materialnej względem serwisu czy też sklepu.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Jak będzie za długo (powiedzmy brak przesyłki po 2 tygodniach), to wystawiam negatywa, i wtedy sklep nie podstaw do żądania zwrotu prowizji (a ja nie dostaję punktu karnego) - chyba, że opóźnienie jest z winy poczty/firmy kurierskiej. Kiedyś chyba czytałem w regulaminie, że na sfinalizowanie transakcji jest 7 dni.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trolluch Zobacz posta
    ...na sfinalizowanie transakcji jest 7 dni.
    Ja osobiście takiego zapisu w regulaminie Allegro nie znalazłem. Jest natomiast zapis mówiący o tym iż 7 dni to minimalny okres czasu, po którym to sprzedający może wystąpić o zwrot prowizji.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

A przepraszam, mój błąd wynikający z lenistwa
    Pomyliło mi się z punktem 7.5:
    "Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz."
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów