Z tego co kojarzę to Fotocentrum to dość ubogi w towar sklepik . Na "żywo" nie wygląda zbyt zachęcająco. W Eltkomie na półkach jest dużo więcej towaru.
P.S Właścicielkę Fotocentrum i właściciela Eltkomu łączy to samo nazwisko.
Z tego co kojarzę to Fotocentrum to dość ubogi w towar sklepik . Na "żywo" nie wygląda zbyt zachęcająco. W Eltkomie na półkach jest dużo więcej towaru.
P.S Właścicielkę Fotocentrum i właściciela Eltkomu łączy to samo nazwisko.
Sorry, to nie moja wina, ze sklep przywlaszczyl sobie moje pieniadze i nie chce oddac... a jesli osoba przez telefon powie ci, ze sprzet jest dostepny to co? co ci da to, ze masz imie i nazwisko - ja tez je mam i nic z tego nie wynika. Targu dobijalem mailowo i bylo zapewnienie, ze towar jest. Od teraz bede kupowal tylko za pobraniem, a jak bedzie dlugo trwalo to najwyzej nie odbiore przesylki.
W takim przypadku (jeśli chodzi o Alledrogo i nie odbieranie przesyłek) sklep będzie żądał zwrotu prowizji od Ciebie (koszty za aukcje, wysyłkę...) i jeśli nie pokryjesz wszystkich kosztów dostajesz ostrzeżenie. 3 ostrzeżenia i żegnaj Alledrogo, witaj nowe konto. Więc też nie jest to takie hop-siup.
Chyba nie do końca wiesz jak działa system zwrotów prowizji w serwisie Allegro. W powyższym przypadku, kiedy to kupujący nie odbierze zakupionego towaru czyli nie wywiąże się ze swojego zobowiązania względem sprzedającego, sprzedający występuje o zwrot prowizji do Allegro a nie do kupującego. W przypadku pozytywnego rozpatrzenia wniosku o zwrot prowizji sprzedający otrzymuje tylko i wyłącznie zwrot prowizji związanej ze sprzedażą a kupujący otrzymuje punkt karny nie ponosząc żadnej odpowiedzialności materialnej względem serwisu czy też sklepu.
EOS + Speedlite
Jak będzie za długo (powiedzmy brak przesyłki po 2 tygodniach), to wystawiam negatywa, i wtedy sklep nie podstaw do żądania zwrotu prowizji (a ja nie dostaję punktu karnego) - chyba, że opóźnienie jest z winy poczty/firmy kurierskiej. Kiedyś chyba czytałem w regulaminie, że na sfinalizowanie transakcji jest 7 dni.
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
A przepraszam, mój błąd wynikający z lenistwa
Pomyliło mi się z punktem 7.5:
"Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz."
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie