masz racje, teraz jak patrze na te zdjecia to czasami za szeroko kadrowalem (czesto juz w pc cropowalem)
zgadzam sie
mam takie przyzwyczajenie, ze wszystkie zdjecia maja u mnie proporcje bokow 3:2, a biorac taka poprawke to juz niz nie mozna obciac
aparat mialem poziomo, wiec rowniez ciezko cos zrobic
znowu 3:2
tutaj fakt, ze zawalilem i obcialem zawodnika
to zdjecie jak patrze teraz to wyrzucilbym
fakt;]
fakt, troche z gory jeszcze moglem
tutaj chcialem zlapac koniecznie 2 rozgrzewajacych sie zawodnikow Zaglebia, ktorzy az uklekneli po zmarnowanej setce
no w tym juz jednak trzeba![]()
nie zauwazylbym
czyli usunac najlepiejzastanawialem sie nad tym
3:2 nie cropowane
tutaj wlasnie male pole manewru, jedynie troche z prawej i z gory jest obciete
ja bym zostawil
znowu 3:2 i nie bylo cropowane - szybkie podanie po ziemi ze skrzydla bylo i dlatego ucialem zawodnika...
tutaj mozna wlasnie pokombinowac
ok, tutaj razi to wlasnie przez slupek
ja zawsze siedze na krzeselkuw 2 serii specjalnie go nie wzialem, bo chcialem zobaczyc czy dalej widac roznice przy takiej ogniskowej - wniosek widac
tutaj akurat jeszcze dochodzi to, ze stalem wyzej o okolo 20-30cm w stosunku do murawy
5 byla spowodowana tym, ze fotografowalem kogos innego wczesniej i katem oka dostrzeglem wslizg, spoznilem sie co widac
13 - zrobilem ruch w dol wczesniej naciskajac juz przycisk, nastepna klatka juz nie byla ucieta, ale znowu zawodnik nie trafil w pilke co malo ciekawie wygladalo
ja dokladnie na odwrot, w noznej wole stalke, 70-200 ostatnio nawet czasami zostawiam w domu
ok, poprawie cropowanie
a jesli chodzi o zdjecia to one prosto z puszki sa :>, jedynie cropowane i po zmniejszeniu lekko podostrzone
Dzieki za takie rozpisanie sie![]()