Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
kolory wydają się za bardzo mocne, ogólnie balans bieli jakoś taki dziwnie.. ale w końcu to nikonem robione .. czemu robisz na takich dziwnych wysokich ISO w samo południe gdzie światła jest mnóstwo? ja bym obniżył do najniższego możliwego (nie wiem czy masz 100 czy 200) i 1/800 albo 1/500 starczy spokojnie.. do tego zamiast f4 przysłona f2 czy 2.8 na pewno lepiej wyizoluje tło na które niestety wpływu nie ma ale można je spróbować bardziej rozmyć..
Kolory to faktycznie przegiete na ostatniej serii No, ale trzeba posprawdzac wszystko najpierw i sobie na nowo "obrobke" opracowac. WB jak teraz patrze psuje sie przez ten profil kolorow wlasnie (jesli chodzi o fiolety na gebach). No, ale wybralem sie testowac to testowalem

Ze światłem były jaja typu: co chwile chmury + 1/3 boiska w cieniu. Odnośnie czasów to w najjasniejszym miejscu chcialem miec iso250 (najmniejsze natywne + 1/6ev) - wyszla 1/2000 (pozniej dopiero zobaczylem, ze takie cos tez mozna ladnie zaprogramowac). Dodatkowo pomijalna utrata jakości pomiędzy iso200, a iso1600 . Odnosnie czasow to ja do nożnej za kompletne min. uważam 1/800. Wtedy już trafiają się poruszenia. Dodatkowo za 1/2000 przemawialo to, ze ów poruszen nie bedzie - a ze testowalem pare nowosci (jak dla mnie) to chcialem wyeliminowac jak najwiecej ew. bledow.

Odnosnie przysłony: w 99,9% robie na pelnej dziurze. 200-400/4 do 2.8 czy 2.0 nie otworze niestety albo i stety, na FF przy 400/4 czasami juz zawodnik bedacy troche za/przed miejscem ostrzenia potrafi byc poza GO Dodatkowo jeszcze sie myle krecac pierscien zooma (w canonie bylo na odwrot).