1.nie jestem pewien, czy ostrość na kwiatku ustawiałaś ? bokeh na pełnym ekranie być może OK, na pomniejszonym "nieteges" - może szerzej przysłonę, coby były trawki rozmyte a tworzyły poplątanych kresek (choć może to cecha obiektywu), nie ma nic w mocnych punktach zdjęcia (kompozycja)
2.kompozycja jw. dodatkowo czarna przestrzeń po lewej mocno odwraca uwagę, 3.byłoby powalająco IMHO gdyby ciaśniutko skadrować pyszczek z oczami w mocnych punktach, no i uszka ...
4.wywaliłbym wszystko przy górnej krawędzi, krok w lewo i zostawiłbym dwa białe obiekty w mocnych punktach zdjęcia po skosie
5.kwiatek dałbym w dolny lewy mocny punkt, znów bokeh
6.za dużo po lewej, oczko dałbym w mocny punkt...
etc., etc.,
przy następnych zdjęciach z grubsza podobnie.
Zwracam Twoją uwagę Adrianno na fakt, że z reguły NIE MASZ NIC w mocnych punktach zdjęcia nie mówiąc o tym że nie ma tam głównego motywu. Radzę wprowadzać w życie zasady kompozycji :-D
Będziesz je łamać później ale najpierw popróbuj się do nich stosować.
Myślę że zdjęcie musi najpierw zaintrygować chyba że kompletnie nie interesuje Cię uniwersalność przekazu i fotka ma walory wyłącznie sentymentalne. Nie chodzi mi o temat, mnie Twoje motywy ujmują (kotek rulez !) tylko że łatwo zgubić mentalnie i zapomnieć te obrazki. A szkoda byłoby...
Przykuj mój wzrok do tego kamienia w wodzie umieszczając go w mocnym punkcie zdjęcia, otaczając bądź włóknistą wodą (dłuugie czasy) bądź chmurką ostrych kropelek górskiej,krystalicznej, lodowatej wody.
To Twoje zdjęcie ma mi opowiedzieć historię, skłaniam się do niektórych opinii że opis zdjęcia jest porażką wizualnego przekazu.
Ciernistą to sobie wybrałaś nie koronę tylko drogę, pokazując swoje początki . Twardzielka :-D
Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
Nie zalamuj sie i nie poddawaj. Czasami potrzeba mniej a czasami wiecej czasu zeby sie czegos nauczyc
Pozdrawiam.