Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: [Adrianna] Nieśmiało i powoli. Pierwsze takie.

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

"Naprawdę wybacz, ale nie wypowiadaj się o tym czym jest dla mnie fotografia, ale wypowiadaj się na temat moich zdjęć, jeśli możesz coś swoim komentarzem wnieść do mojego spojrzenia na nie.
    Bo tym komentarzem mnie tylko poirytowałes i to mocno."

zdjęcia są na tyle słabe, że nawet trudno jest cokolwiek napisać o poprawkach. To tak jak ze starym samochodem, oldtimerem o pieknych kształtach, który chcemy odrestaurować : jeśli blachy są zżarte przez rdzę, a konstrukcja ramy naruszona, to choćby nie wiem ile byłoby zapału, entuzjazmu, czy funduszy - to nie rusza się tego auta, a szuka innego ze zdrową blachą.
    To samo z Twoimi zdjęciami, nic nie wnoszą, nie mają w sobie nic, i szkoda prądu na ich omawianie.
    Chyba, że jest to szkółka niedzielna, gdzie idziemy za rączkę, i omawiamy każdy napotkany po drodze kamień, kwiatek czy drzewko, wtedy to inna bajka.
    I na pewno znajdą się osoby, którym się tutaj nudzi, a lubią pisać i pomogą Tobie, bo samemu sobie nie pomogli.
    fotografie są jak cebule ?! mają warswy... zatem szukaj tych warst. A jak pojawi się jakiekolwiek zdjęcie, które warto omówić,choćby i krytycznym okiem, z pewnością napiszę coś pozytywnego.
    zatem trzymajmy się za ręce.
    fajne stopki górą.
    pzdr.
    Ostatnio edytowane przez japrzepraszam ; 13-05-2009 o 19:21
    You_Me_Kan`on

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    To samo z Twoimi zdjęciami, nic nie wnoszą, nie mają w sobie nic, i szkoda prądu na ich omawianie.
    Chyba, że jest to szkółka niedzielna, gdzie idziemy za rączkę, i omawiamy każdy napotkany po drodze kamień, kwiatek czy drzewko, wtedy to inna bajka.
    Powiedz mi jedną rzecz- czy Ty jako fotograf zawsze robiłes nienaganne zdjęcia?
    Każdy kiedyś zaczyna, Teraz zaczynam ja.
    I zapewne długo jeszcze nie będę robić zdjęć idealnych.
    Ale dla mnie każde zdjęcie tutaj ma swoją historię i swoje wnętrze, dla którego chciałam je pokazać.

I na pewno znajdą się osoby, którym się tutaj nudzi, a lubią pisać i pomogą Tobie, bo samemu sobie nie pomogli.
    fotografie są jak cebule ?! mają warstwy... zatem szukaj tych warst....
    zatem trzymajmy się za ręce.
    fajne stopki górą.
    pzdr.
    Nie chcę się już denerwować.
    Nie chce irytować.
    I nie jest to dla mnie żadna szkółka niedzielna.
    Tylko forum dla ludzi, którzy kiedyś zaczęli bawić się fotografią i chcą się rozwijać w tym kierunku.
    nie wszyscy robią to w tym samym tempie.
    Nie wszyscy z takim samym nakładem funduszy i sił, ale łączy ich jeden cel - chęć patrzenia na świat jednym okiem.

A jak pojawi się jakiekolwiek zdjęcie, które warto omówić,choćby i krytycznym okiem, z pewnością napiszę coś pozytywnego.
    Mam nadzieje, że znajdzie się choć jedno zdjęcie, które spodoba się tak wielkiemu profesjonaliście jak Ty.

Wydaje mi się, że masz za wysokie mniemanie o sobie.
    A nie każdy musi być tak doskonały jak Ty.
    I naprawdę jest mi szkoda ludzi tak zadufanych w sobie.
    I nic Ci do mnie i do mojej stopki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Adrianno nieco odbiegajac od tematu glowneo czyli komentarzy zdjec zaytam o cos innego.
    Ile zrobilas do tej pory zdjec i ile z nich Ci sie podoba ?
    Powiem tak, nie mam skatalogowanych wszystkich zdjęć , które zrobiłam do tej pory i naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć ile ich w sumie było.
    Wiem, że pierwszy aparat, kompakt (2mpx ;p) dostałam 5 lat temu.
    Za dobry nie był, ale wtedy na moje oko robił dobre zdjęcia.
    Z tamtych czasów w tej chwili wybrałabym może 10-20 zdjęć, nie wiem, no naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć.

Ja podam dla przykladu ze jeszcze za czasow kompaktow (raczej lepszych niz tych jakie sa obecnie w telefonach) zrobilem w sumie grubo ponad 15.000 zdjec (zapisanych na dysku mam ok 12.000 po wstepnych selekcjach). Przed zakupem lustrzanki przegladalem je wszystkie i wybieralem z nich najlepsze a w zasadzie tylko bardzo dobre zdjecia. Wybralem ich w sumie 29. Podejrzewam ze na chwile obecna wystawiajac je do oceny na CB moze conajwyzej kilka z nich byloby pozytywnie ocenionych lub byloby zauwazone na kilku z nich wlasnie to co ja chcialem pokazac. Pewnie widzialas moja galerie lustrzankowa i pewnie stwierdzilas ze jest taka sobie - nauki za mna juz naprawde duzo a jeszcze wiecej przedemna - najwazniejsze by cwiczyc i nie poddawac sie a takze nauczyc sie patrzec na swoje zdjecie bez emocji - na tle tych widzianych w necie ktore sie podobaja. Czesto tez zauwazam ze zdjecia ktore uwazalem kilka dni temu za swietne sa dla mnie dzis zwyczajne
    Idac tym tropem sadze ze i Tobie zdjecie Muńka przedstawione powyzej moze sie nie podobac za kilka dni
    ElSor, wydaje mi się, że właśnie chodzi o to, żeby się rozwijać, żeby móc po kilku setkach/tysiącach zdjęć stwierdzić, że te dawne są złe, może dostateczne. I widzieć w nich błędy.
    Być może moim problemem jest to, że podchodzę do zdjęcia zbyt emocjonalnie.
    Nie wiem czy masz kota i czy trzymałeś w ręku 3-4 godzinnego małego kotka.
    Dla mnie za każdym razem jest to duże przeżycie. I dla mnie wtedy, na strychu była chwila, która chce zapamiętać.
    Tak samo zdjęcie Giewontu w chmurach.
    Po wchodzeniu na Gubałówkę w ulewie i zobaczeniu na szczycie takiego widoku się opłacało i właśnie to chciałam pokazać.
    Możesz mi wierzyć, że ćwiczę i to dużo.
    Lustereczko mam 1,5 miesiąca i zrobiłam nim w sumie około 3000zdjęć.
    Z tego PODOBA mi się na dzień dzisiejszy około 20-30%.
    Nie jest to dużo.
    Ale wydaje mi się na początek wystarczająco.
    Nie ważne czy moje zdjęcia wydają się na początku do kitu. Dla mnie były na tyle dobre żeby je pokazać.
    Nie rozwijam się dla ludzi, tylko dla siebie,a jeśli słyszę konstruktywną krytykę i widzę, że ktoś we mnie wierzy jest mi tylko lepiej.
    Każdy kiedyś się uczył ode zera.
    teraz mój czas.
    I chce pokazać to, co wydaje mi się dobre, coś co już zrobiłam.
    Nie budują mnie komentarze w stylu rewelacja na digarcie, tylko komentarze takie jak tutaj.
    Bo jest sztuką zrobić dobre zdjęcie, nie mówiąc o takim, które zaprze dech w piersiach.
    To jest moje życie, mój sposób patrzenia na świat, narazie jest jaki jest, jak będzie się zmieniał, zobaczymy, mam nadzieję, że w dobrym kierunku i do tego będę darzyła.
    Ostatnio edytowane przez Adrianna ; 13-05-2009 o 20:01 Powód: Automerged Doublepost
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

więc jeśli te zdjecia, które t pokazałaś są tymi, które na dzień dzisiejszy się Tobie podobają i co następuje:
    "Ale dla mnie każde zdjęcie tutaj ma swoją historię i swoje wnętrze, dla którego chciałam je pokazać."
    to chude lata Ci wróżę...
    idąc dalej
    "Wydaje mi się, że masz za wysokie mniemanie o sobie.
    A nie każdy musi być tak doskonały jak Ty.
    I naprawdę jest mi szkoda ludzi tak zadufanych w sobie."

szybka psychoanaliza poraża/przeraża... jest tak samo infantylna jak twoje zdjęcia.
    zrozum to i nie wciskaj kitu o kępce trawy która ma swoje wnętrze.
    poza tym nie traktuj tego osobiście, tylko jako dyskusję.
    You_Me_Kan`on

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    zrozum to i nie wciskaj kitu o kępce trawy która ma swoje wnętrze.
    poza tym nie traktuj tego osobiście, tylko jako dyskusję.
    Nie dyskutujesz tylko starasz się mi powiedzieć, że nie mam nic w sobie i nigdy nie będę dobrym fotografem.
    Starasz się ocenić mnie.
    Urodziłes się w obiektywem w oczach ?
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Adrianna, nie łam się
    Ja miałem podobnie zaczynając zabawe z aparatem. Poprostu rób zdjęcia i z biegiem czasu jak coś wrzucisz, bedzie widać postęp w robieniu zdjęć. Moich na początku nawet nikt nie skomentował, kolejne skrytykował a jeszcze później dopiero trochę pochwalił i wiem że czeka mnie (bardzo)długa droga do doskonalenia swoich umiejętności. I oczywiście nie chodzi tu o stronę merytoryczną zdjęcia tylko o techniczną
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    Adrianna, nie łam się
    Ja miałem podobnie zaczynając zabawe z aparatem. Poprostu rób zdjęcia i z biegiem czasu jak coś wrzucisz, bedzie widać postęp w robieniu zdjęć. Moich na początku nawet nikt nie skomentował, kolejne skrytykował a jeszcze później dopiero trochę pochwalił i wiem że czeka mnie (bardzo)długa droga do doskonalenia swoich umiejętności. I oczywiście nie chodzi tu o stronę merytoryczną zdjęcia tylko o techniczną
    Możesz mi wierzyć, że się nie łamę.
    Ale irytuje mnie, kiedy ktoś zamiast napisać coś konkretnego ocenia MNIE. A nie zna mnie.
    I nie ma najmniejszego pojęcia dlaczego takie zdjęcie i po co.
    Wiem, że długa droga i możesz mi wierzyć, że mało takich uparciuchów jak ja:razz:
    dj_Drops a co sądzisz o moich zdjęciach? : >
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z racji tego że jestem amatorem, mogę śmiało powiedzieć że to z kotkiem mi się nawet bardzo podoba.
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    Z racji tego że jestem amatorem, mogę śmiało powiedzieć że to z kotkiem mi się nawet bardzo podoba.
    Aż mi się morda uśmiechnęła. Dziękuję.
    heh.
    A w reszcie co jest nie tak ?
    Szczerze wal.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Mała łapka jeszcze mniejszego Muńka, dla porównania w ludzkiej ręce.
    Niestety BW nie z RAWa, bo sie dopiero ucze i staram, tylko starym sposobem w cs zrobione. Uwagi odnośnie BW także mile widziane ;]
    31.
    Dziękuję za uwagę.
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adrianna Zobacz posta
    Mała łapka jeszcze mniejszego Muńka, dla porównania w ludzkiej ręce.
    To pokaz ta reke i pokaz munka - wykorzystaj do tego cala powiezchnie zdjecia a nie tylko polowe bez zamieszczania czarno-szarej plamy.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów