używa ktoś tego i jak to działa w trybach AV i TV bo juz widzę że na M nie działa. Czy dobrze myślę że przy AV automatyczny próg to odwrotność ogniskowej i wtedy podnosi iso jak czas sa długi..??
używa ktoś tego i jak to działa w trybach AV i TV bo juz widzę że na M nie działa. Czy dobrze myślę że przy AV automatyczny próg to odwrotność ogniskowej i wtedy podnosi iso jak czas sa długi..??
W instrukcji obsługi na s.58 jest coś wspomniane o auto iso - http://www.scribd.com/doc/9439626/In...D-MK2-MKII-ORG
A jak to działa to wypowie się ktoś kto używa aparatu![]()
ogolnie nieuzywalne to auto iso. jak dziala to na 70-200 LIS 2,8 powyzej 135mm.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
no dzis sobie sprawdziłem i działa, przy statycznych i na stałkach bez problemu , tzn na szerokich daje za długie czasy przy żywych obiektach, które mogą się poruszyć, zoomów juz nie posiadam, ani ze stabilizacją też nic więc przyda się czasami głównie w sesjach plenerowych na dłuższych szkłach
Canon w ogóle czuje się na tyle pewny że nawet do jedynek AutoISO nie dał, nie mówiąc już o porządnym LCD. W reporterskim 1D to powinna być podstawowa opcja.
Zabezpieczenie firmware dSLR Canona od czasów 20D musi być naprawdę dobre skoro nikt tego jeszcze nie rozwalił i nie wprowadził swoich poprawek. Swoja drogą można by na takim przerobionym software zarobić niezłą kasę :-).
Jest cała masa rzeczy, które softwarowo można zrobić począwszy od AutoISO, bracketingu z większym zakresem i większą liczbą klatek, histogramie tylko dla powikszonego fragmentu zdjęcia, softowej korekcji ekspozycji na testowym zdjęciu aby sobie podejrzeć jak będzie wyglądało po zmianie ustawień (jak w alfie 900) a skończywszy na interfejsie w menu do kalibracji FF/BF, bo sam mechanizm jest w każdym aparacie tylko dostęp zrobiony przez soft serwisowy.
Nie macie jakiś linków z info na ten temat? Coś tam do 40D ludzie dorabiali z filmami ale to tylko tyle w tym temacie widziałem.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 29-03-2009 o 00:36