hmmm... Klika zdjęć?
A zna może ktoś jakiś poradnik jak wykonać taki efekt w PS'ie? Bardzo mnie ciekawi taka technika, zdjęcie wygląda naprawdę fenomenalnie...![]()
www.bartosztroch.com
5ds + some shit
Takie zdjęcie można dopalić lampą lub użyć blendy, rozmycie masz naturalne - przesłona :-)..
Zrobisz taka fottę bez problemu..
Doprowadzicie takimi wypowiedziami ludzi do frustracji
Naprawdę sądzicie, że np. te cienie pod palcami są naturalne?
Zastanawiam się nawet, czy ten bobslej i całe tło to nie grafika...
Albo fota obrobiona w tę stronę.
Zna ktoś ten tor? Gdzie to jest??
Może w ten sposób wyśledzimy jaka jest prawda?
Canon 20D, Tamron 17-50, Sigma 70-200 f/2.8, trochę stałek.
Na głupie pytanie głupia odpowiedź
-pasuje do tych pytań
Jak się komuś nudzi to zamiast tworzyć kolejny post może niech poczyta coś o podstawach fotografii świetle itd... W sieci tego pełno!!!!! No chyba że jest na tyle leniwy ze nie chce mu się czytać i szukać. Ale bez tego to nie wiem jak chce się coś dowiedzieć
Bez odbioru Pa
czyli znizyles sie do poziomu pytania. lenistwa mi zarzucic nie mozna, ale przez takich jak Ty wyszukiwanie informacji na forach jest znaczaco utrudnione, bo watki ciągną się w nieskonczonosc zamiast zawierac rzeczowe informacje typu
pytanie-odpowiedź.
Bez odbioru
Tak w ogóle to dziękuje osobom, które podjęły się próby odpowiedzenia na moje pytanie. Jak widać nie było to takie trywialne, bo rózne osoby róznie strzelały. Większość z tego sam się domyślałem, ale kilka rad się przydało. Z mojej strony temat moze byc zamknięty, chyba ze moderator stwierdzi ze inni będą chcieli się do tego przyłaczyc.
Dokładnej instrukcji nie oczekiwałem bo tylko i wyłącznie autor mógłby powiedziec jak to zrobił. Chodziło mi o nakierowanie, czy to kwestia oświetlenia, obróbki, orientacyjna ogniskowa itd. myśle, ze temat już dalej się nie posunie,dlatego nie ma sensu tego ciągnąć dalej, bo nie mam ochoty czytać tekstów takich jak Pana powyżej.
Ostatnio edytowane przez Loome ; 08-04-2009 o 11:12
Juz bylo na forum, moze nie do konca do tego zdjecia, ale zerknij w wolnej chwili (ponajezdzaj myszka na zdjecia):
http://www.topazlabs.com/topazlabs/0.../topaz_adjust/
Pozdrawiam!