ostrosc to szklo i wyostrzanie lekkie w psie
czystosc to kwestia poswiecenia blenda i obrobki na warstwach
kolorystyka, hmm, wlacz photoshopa i nacisnij ctrl+b/ctrl+u i pojezdzij suwaczkami
ostrosc to szklo i wyostrzanie lekkie w psie
czystosc to kwestia poswiecenia blenda i obrobki na warstwach
kolorystyka, hmm, wlacz photoshopa i nacisnij ctrl+b/ctrl+u i pojezdzij suwaczkami
…make yourself all honey and the flies will devour you :: blog
Ja wiem! Ja wiem! Wystarczy zerknąć na podpis na zdjęciu i wszystko jasne....czary![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
To i ja dopisze się:
Powiedz co Ciebie dokładnie interesuje, bo te zdjęcia są wg mnie zwykłe i normalne. Nie wiem jak mam Ci powiedzieć jak zrobić skoro nie wiem co masz na myśli. Owszem są ostre i dobre kolorystycznie, ale to kwestia szkła, matrycy CCD (lepsze kolorki niż CMOS)... i leciutkiej korekcji. Nothing else
Jest kilka sztuczek w PS-ie. Wielu z nich korzysta, ale męczy ich syndrom staregomajstra - zasłonić plecami. Ta czystość i przejrzystość, uzyskujemy ją suwakami: Image - Adjustment - Selective color. Wybierając kolor np.czarny daje największe efekty, ale nie przekraczamy 10.
Druga sztuczka, która nadaje się do zdjęć krajobrazu, najczęściej nazywanych tych mydlanych.
Z prawej strony winietka: Leyers - prawą mysząklikamy na Backgrund - Duplicate leyer - akceptujemy OK. Pojawiła się nam Backgroud copy i niech sobie będzie. Powyżej z lewej strony widziszpisze NORMAL, rozwiń listę i kliknij na MULTIPLY znajduje się tuż pod NORMAL ( w CS3).Zdjęcie zrobiło się ciemne. Nie martw się. Teraz najedź na BACKGRUND i naciśnij prawy klawisz, jak się rozwinie lista to kliknij na FLATTEN IMAGE - zaakceptuj. Terazreguluj suwakiem wywołanym IMAGE-ADJUSTMENTS-SHADOw/HIGHLIGTS. Powodzenia!
matrycy i szkla nie zmienie, a kwestia leciutkiej korekcji mnie interesowaladziekuje kilku osobom, ktore odpisaly
zdjecia same w sobie nie maja nadzwyczajnej wartosci emocjonalnej ale jakosciowo jeszcze nie udalo mi się takiej obrobki zrobic. pobawie się i wykorzystam wasze porady, zobacze czy uda mi się dojsc do czegos takiego![]()
wiesz do fotografa z vouge ciezej napisac ale nie do kogos z digarta...
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
widze wtorny analfabetyzm.. ludzie nie potrafia odpowiadac na dosc precyzyjne pytanie, tylko pisza jakies rzeczy wokół tematu
Ostatnio edytowane przez Loome ; 28-03-2009 o 01:28