Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: C 70-200 f/2.8L IS + APS-C

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    a co Ty teleobiektywem fotografujesz na czasach 1/30s?

ja zawsze bede zdania, ze nie warto doplacac do IS, moze dlatego ze glownie fotografuje ludzi i mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazic inne zastosowanie tego obiektywu, a zeby zamrozic nawet najmniejszy ruch to 1/200 musi byc aby miec pewnosc, chyba ze sie szachistow fotografuje
    Trudno sobie wyobrazić inne zastosowania niż ludzi, a jak już długi czas to szachistów? Jest naprawdę wiele innych zastosowań i nie zawsze jest czas na rozkładanie statywu, bo momenty przemijają szybko, więc IS się bardzo przydaje.

Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 30-03-2009 o 06:25

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A przyszło Ci do głowy że ktoś może mieć ochotę cokolwiek spanoramować ? Po jakimś czasie się okazuje że "zamrożone" zdjęcia to potrafi każdy zrobić (nawet na zielonym programie przy odrobinie szczęścia) a cała wartość zdjęć leży w oddaniu ruchu przez panoramowanie ? A to tylko jeden z przykładów...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a co Ty teleobiektywem fotografujesz na czasach 1/30s?

ja zawsze bede zdania, ze nie warto doplacac do IS, moze dlatego ze glownie fotografuje ludzi i mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazic inne zastosowanie tego obiektywu, a zeby zamrozic nawet najmniejszy ruch to 1/200 musi byc aby miec pewnosc, chyba ze sie szachistow fotografuje
    A próbowałeś kiedyś sfotografować śmigłowiec tak, by nie zamrozić łopat wirnika czyli nadać mu zasłużonej dynamiki? Czasy 1/30-1/60 i nie krócej .
    Z racji wielkości śmigłowców i raczej niskich (i wolnych) przelotów oraz bliskości do publiczności na pokazach to szkiełko klasy 70-200 na cropie może się nawet lepiej sprawdzać niż coś 100-300, 100-400 . Wtedy dodatkowo przy wolnych przelotach panoramowanie to również te same czasy... IS wtedy jak znalazł.
    Szukać dalej przykładów?

SlawekN
    Guest

Domyślnie

70-200/2,8 IS.... Pamiętaj, że gdyby Twoi koledzy mieli 2,8 a nie 4,0 to właśnie 2,8 chwalili by pod niebiosa... Kup 2,8 i pozbądź się dylematów... Zauważ jeszcze jedno... wersja 2,8 jest miażdżąco ostrzejsza od 4,0 szczególnie dla przysłon 2,8 ; 3,2 ; i 3,5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A przyszło Ci do głowy że ktoś może mieć ochotę cokolwiek spanoramować ? Po jakimś czasie się okazuje że "zamrożone" zdjęcia to potrafi każdy zrobić (nawet na zielonym programie przy odrobinie szczęścia) a cała wartość zdjęć leży w oddaniu ruchu przez panoramowanie ? A to tylko jeden z przykładów...
    oczywiscie, bardze czesto panoramuje, i zaden IS tu nie pomaga
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek
    70-200/2,8 IS....
    Obrazek z 4/IS jest "ładniejszy", Gustaffo...
    Wiadomo, że to sprawa gustu
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

SlawekN
    Guest

Domyślnie

Ładniejszy być może jest ale tylko of f4 w dół Każdemu wg. potrzeb i upodobań

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

oczywiscie, bardze czesto panoramuje, i zaden IS tu nie pomaga
    A przy jakich czasach to robisz że Ci nie pomaga ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlawekN Zobacz posta
    wersja 2,8 jest miażdżąco ostrzejsza od 4,0 szczególnie dla przysłon 2,8 ; 3,2 ; i 3,5
    wiadomo ze dla wyzej wymienionych F bedzie ostrzejasza bo F/4.0 nie ma takich mozliwosci

ale dla F4 i wyzej naprawde bym sie klocil jak dla mnie tak samo ostre.
    przyklad z F4.0
    http://www.digart.pl/zoom/2699780/Lausitz_Rally_V.html
    Ostatnio edytowane przez darnok ; 30-03-2009 o 10:38

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak tylko będę mógł sobie na to pozwolić to wymienię mojego 2.8 na 2.8 IS nic innego nie wchodzi w grę :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów