Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
A najlepiej jak masz mozliwosc dolozyc do Panasonica LX3, bo szerzej i jasniej.
Ale za to dużo krócej Miałem G9, mam G10. Za dużej różnicy tak naprawdę pomiędzy tymi sprzętami to nie ma G10 jest wygodniejsza w obsłudze, przynajmniej dla mnie i lepiej się ją trzyma. Mają całkiem inne zakresy ogniskowych. Chyba G9 ma lepsze pokrycie dla kogoś, kto tak jak min ja używa go do fotografowania dzieci i jako drugi aparat. Szeroki kąt na dzisiaj to żaden problem, bo konwertery Sony na 58mm są śmiesznie tanie. Sam używam takiego z G10 i daje to ciekawe efekty LX3 miałem przez chwilę w rękach w MM. Może przez to że był srebrny jakoś do mnie nie przemawiał. Jakiś taki plastikowy w dotyku i delikatny w porównaniu z G10. Zresztą stały obok siebie. Szkło w LX3 jest naprawdę fajne i efekt końcowy raczej jest lepszy od Canona. Zastanawiałem się sam nad jego kupnem i wybrałem jednak G10. Właśnie przez małe pokrycie obiektywu w LX3. Tak naprawdę to jesteśmy zdani w tym przypadku na obiektyw porównywalny ze stałką 50mm. oczywiście w wielkim uproszczeniu. Może z racji wieku nie chce mi się już biegać z aparatem i moje nogi juz nie chcą robić za zoom Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od aparatu i do czego ma być wykorzystywany. Każdy z nich ma swoje wady i zalety i każdy uważam za bardzo dobry w swojej klasie. W/g testów wszelakich LX3 jest najlepszy