Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Przeróbka obiektywu analogowego na cyfrowy

Kameleon
    Guest

Domyślnie Przeróbka obiektywu analogowego na cyfrowy

Witam,
    Moje pytanie skierowane jest bardziej do osób zajmujących się serwisem foto ale jeżeli ktokolwiek będzie w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił.
    A chodzi mi o to czy da się przerobić obiektyw do analoga na obiektyw przeznaczony do cyfrówki. Obiektyw o którym piszę to SIGMA 28-200 DL ASPHERICAL. Czy jest taka możliwość w ogóle?? A jeżeli tak to może kojarzycie jakiś serwis w Trójmieście który by się tego podjął.
    Zaznaczam że pytałem o to w serwisie Sigmy jednak poinformowali mnie że nie posiadają takiego sprzętu do przerobienia tego obiektywu.
    Dzięki wielkie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kameleon Zobacz posta
    Witam,
    Moje pytanie skierowane jest bardziej do osób zajmujących się serwisem foto ale jeżeli ktokolwiek będzie w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił.
    A chodzi mi o to czy da się przerobić obiektyw do analoga na obiektyw przeznaczony do cyfrówki. Obiektyw o którym piszę to SIGMA 28-200 DL ASPHERICAL. Czy jest taka możliwość w ogóle?? A jeżeli tak to może kojarzycie jakiś serwis w Trójmieście który by się tego podjął.
    Zaznaczam że pytałem o to w serwisie Sigmy jednak poinformowali mnie że nie posiadają takiego sprzętu do przerobienia tego obiektywu.
    Dzięki wielkie.
    Jeśli obiektyw ma bagnet EF, to nic przerabiać nie musisz.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Kameleon
    Guest

Domyślnie

niestety muszę. Pokazuje mi error przy samym starcie aparatu. i nic się nie da z tym zrobić

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kameleon Zobacz posta
    niestety muszę. Pokazuje mi error przy samym starcie aparatu. i nic się nie da z tym zrobić
    Jaki error? Jeśli bagnet mechanicznie pasuje (tj. jest EF), to musi działać. Może masz uwalony obiektyw?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Kameleon
    Guest

Domyślnie

bagnet pasuje. obiektyw jest na pewno sprawny bo pod analogowym działa. A błąd jaki wyskakuje to mniej więcej: że nie wykrywa sprzętu włącz jeszcze raz aparat lub wyjmij i włóż baterie. coś w tym stylu.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Stare, analogowe sigmy nie są kompatybilne z 300d/10d i dalej. W większości modeli wystarczy wymiana chipu(a?) sterującego, w przypadku Twojego obiektywu nie ma jednak takiej opcji.

http://canon-board.info/showthread.php?t=22937&page=2

Na przyszłość: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...gle&lr=lang_pl

Uprawnienia umieszczania postów