Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Czym czyścić filtr polaryzacyjny ?

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Mogę już teraz powiedzieć, że polar B+W czyści się bardzo dobrze mikrofibrą. Przypadkowo dotknąłem dość tłustym paluchem (bo gorąco było w Pradze nimiłosiernie) przy wyjmowaniu z pudełka i po przetarciu kilka razy mikrofibrą ani śladu odcisków. W starej Hamie musiałem się namęczyć trochę zanim takie tłuste plamy usunąłem.
    Także polceam B+W. Co do jakości to na 17-40/4L nie zauważyłem spadku jakości z założonym filtrem

Dodam jeszcze, że ten dekielek B+W do wersji slim jest do d... Co chwila spada, a jak włożę obiektyw z założonym filtrem i tym dekielkiem do torby to po ponownym wyjęciu dekielek zostaje w torbie. Lekkie dotknięcie dekielka powoduje jego zsunięcie. Trzeba uważać, żeby go nie zgubić.
    Ostatnio edytowane przez skrzat ; 04-08-2005 o 16:50
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    Mogę już teraz powiedzieć, że polar B+W czyści się bardzo dobrze mikrofibrą. Przypadkowo dotknąłem dość tłustym paluchem (bo gorąco było w Pradze nimiłosiernie) przy wyjmowaniu z pudełka i po przetarciu kilka razy mikrofibrą ani śladu odcisków. W starej Hamie musiałem się namęczyć trochę zanim takie tłuste plamy usunąłem.
    Także polceam B+W. Co do jakości to na 17-40/4L nie zauważyłem spadku jakości z założonym filtrem
    A więc wróciłeś wkońcu z tej Pragi
    Wrzuć gdzieś jakieś the best fotki...z polarem oczywiscie...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    Dodam jeszcze, że ten dekielek B+W do wersji slim jest do d... Co chwila spada, a jak włożę obiektyw z założonym filtrem i tym dekielkiem do torby to po ponownym wyjęciu dekielek zostaje w torbie. Lekkie dotknięcie dekielka powoduje jego zsunięcie. Trzeba uważać, żeby go nie zgubić.
    To nie tylko problem B+W - z filtrami Slim nie-Pro Hoyi jest to samo Już tu się kiedyś wyżalałem na ten temat. Zresztą to było powodem, że przy ostatnim upgrade filtrów nie kupiłem Slima na 17-40 ryzykując kiedyś tam jakieś winietowanie.

A swoją drogą, Hoya jakoś mogła zrobić Slima z gwintem.. czemu B+W nie może?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    nie kupiłem Slima na 17-40 ryzykując kiedyś tam jakieś winietowanie.
    To ci moge podpowiedziec - na fullframe 17mm z dwoma filtrami nie-slim winietuje ale minimalnie. Czy z jednym filtrem - musialbym jeszcze sprobowac jak znowu dorwe analogowego eosa.

Uprawnienia umieszczania postów