Ja tam nigdy jeszcze nie mialem potrzeby zakrecenia polara do tele wiec nie wiem jak z jakoscia.
Polara zakrecam albo do nieba albo do odblaskow czyli do szerszych katow.
Ja tam nigdy jeszcze nie mialem potrzeby zakrecenia polara do tele wiec nie wiem jak z jakoscia.
Polara zakrecam albo do nieba albo do odblaskow czyli do szerszych katow.
Redukcja kosztuje "grosze" (ok. 19 zł), więc zakupię, a 70-200 czasami będę używał do focenia przedmiotów, które powodują odblaski, więc się przyda. Oczywiste, że przeznaczenie główne jest do 17-40![]()
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
No to po temacie i sami ocenimy jak to jest
5d + L plecak
Założyłem oddzielny wątek, odnośnie tego problemu.No to po temacie i sami ocenimy jak to jest
Mogę już teraz powiedzieć, że polar B+W czyści się bardzo dobrze mikrofibrą. Przypadkowo dotknąłem dość tłustym paluchem (bo gorąco było w Pradze nimiłosiernie) przy wyjmowaniu z pudełka i po przetarciu kilka razy mikrofibrą ani śladu odcisków. W starej Hamie musiałem się namęczyć trochę zanim takie tłuste plamy usunąłem.
Także polceam B+W. Co do jakości to na 17-40/4L nie zauważyłem spadku jakości z założonym filtrem
Dodam jeszcze, że ten dekielek B+W do wersji slim jest do d... Co chwila spada, a jak włożę obiektyw z założonym filtrem i tym dekielkiem do torby to po ponownym wyjęciu dekielek zostaje w torbie. Lekkie dotknięcie dekielka powoduje jego zsunięcie. Trzeba uważać, żeby go nie zgubić.
Ostatnio edytowane przez skrzat ; 04-08-2005 o 16:50
A więc wróciłeś wkońcu z tej PragiZamieszczone przez skrzat
Wrzuć gdzieś jakieś the best fotki...z polarem oczywiscie...![]()
Z polarem zrobiłem dosłownie kilka zdjęć, bo gdy chciałem go użyć (znaczy się obiekt było godny pstryknięcia), to zachmurzenie było duże i niebo było prawie białe
Jeszcze nie zdążyłem pozamieniać rawów na jpgi, ale jak skończę to wrzucę trochę fotek.
Mogę np. wrzucić może mało wartościowe zdjęcie (ale chciałem sprawdzić tego polara) rybek w stawie![]()
To nie tylko problem B+W - z filtrami Slim nie-Pro Hoyi jest to samoZamieszczone przez skrzat
Już tu się kiedyś wyżalałem na ten temat. Zresztą to było powodem, że przy ostatnim upgrade filtrów nie kupiłem Slima na 17-40 ryzykując kiedyś tam jakieś winietowanie.
A swoją drogą, Hoya jakoś mogła zrobić Slima z gwintem.. czemu B+W nie może?
Marumi też w wersji WPC slim ma gwint, a ja musiałem wziąć slima bo normalnej wersji akurat nie było i dostałem w cenie slima.
To ci moge podpowiedziec - na fullframe 17mm z dwoma filtrami nie-slim winietuje ale minimalnie. Czy z jednym filtrem - musialbym jeszcze sprobowac jak znowu dorwe analogowego eosa.Zamieszczone przez muflon