Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: Phottix Strato - mini test

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może różnią się tylko kablem w funkcji wężyka spustowego?
    500D | BG-E5 | T 17-50 | C50 f1.8 | C85 f1.8 | 430EX II

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szukam wyzwalaczy, które będą miały następujące cechy:
    - pewny, powtarzalny sync z 5D II do 1/200s
    - funkcję zdalnego wężyka spustowego
    - przycisk TEST do wyzwalania lamp z poziomu nadajnika (do robienia pomiaru)
    Czy te Strato spełniają wspomniane warunki? Jeśli tak to podajcie proszę linka do jakiegoś konkretnego sprzedawcy, bo trochę się gubię w tych wszystkich modelach. Nippy pisal o sync speed 1/200s, gdzieś na necie widziałem podobną opinię, natomiast sprzedawncy na allegro piszą o 1/125s...
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu
    Miasto
    Krakówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aro84 Zobacz posta
    Na allegro są dwie wersje tego wyzwalacza: dla modeli trzycyfrowych (np. 450D) i dla reszty (np. 50D, 5D). Faktycznie są dwie wersje? Czy to sprzedawcy są tak "biegli" w temacie?
    roznica jest w kabelku do wyzwalania migawki w aparacie /sa rozne wejscia w tych aparatach /

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Odpowiadam sam sobie, bo zakupiłem te wyzwalacze Bezproblemowy, w 100% powtarzalny sync 1/200 na 5DII. Podczas godzinnej zabawy nie miałem ani jednego przypadku nie odpalenia lampy, zarówno podczas wyzwolenia migawki jak i przy pomocy przycisku Test. Ustawianie ekspozycji przy pomocy tego ostatniego i światłomierza to czysta przyjemność. Remote shutter też działa bez problemów. Krótko mówiąc - kawał fajnego sprzętu.
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Tomku, podał byś jakiegoś linka do tego konkretnego wyzwalacza i odbiorników?

pozdrawiam

Paweł

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie Pixel Rook - Phottix Strato II Multi

Pojawił się nowy wyzwalacz Pixel Rook 5w1: http://www.mega-pixel.pl/product-pol...iem-lamp-.html
    Wygląda na to że to odpowiednik Phottix Strato II Multi, cena bardzo zachęcajaca. Co myślicie o tym produkcie?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Jak dla mnie bomba, chociażby dlatego że nadajnik przekazuje tt do lampy która jest zapięta razem z nim na sankach. I kolejny plus to zasilanie na AAA a nie CR2.

Domyślnie

Jak kogoś Rooki interesuje to zapraszam na mały test http://forys.net/test-pixel-rook/
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Witam, jesli chodzi o wyzwalacze Pixel Rook, mialem te same objawy blysku stroboskopowego przy podlaczonej na nadajniku lampie 580EX II - to co pisal w swoim tescie forestowy. To samo po podalczeniu malutkiej 270EX. Aparat to Canon 5D mark II.
    O dziwo stara 550EX nie gryzie sie juz z rookiem i 5D markiem II. Jeszcze wieksze moje zaskoczenie iz system ten bardzo dobrze wspolpracuje nawet 580EX II i 270EX ze starymi aparatami canona 10D 30D i 5D. Sklep Mega_pixel nie umial wytlumaczyc co sie dzieje i bez problemu zworcili mi pieniadze za pixel-rook.
    Teraz czekam na Phottix Strato II Multi, podobno nie ma z tym problemow ale to sie okaze jak do mnie przyjda.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów