Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Wątek: Phottix Strato - mini test

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie Odp: Phottix Strato - mini test

czy ktoś może napisać jak wygląda prądożerność w strato II ??
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Coś już napisał Awatar goran

Cytat Zamieszczone przez --RUMIANY-- Zobacz posta
    Dzisiaj dostalem Phottix Strato II Multi i jest o niebo lepiej. Wszystko pracuje tak jak powinno na wszystkich moich lampach w tym goraca stopka na nadajniku w Ettlu. Jest znacznie solidniejsze i pewniejsze mocowanie nadajnika a co za tym idzie znacznie pewniej sie trzyma systemowa lampa na body. Na pixel rook mialem wrazenie ze sie cos za chwile zlamie pod ciezarem sytemowki. Ogolnie Phottix ma lepsza jakosc wykonania a przelaczniki zmiany trybu kanalow i grup chodza znacznie precyzyjniej. Nie zadnych niespodzianek typu raz jest blysk raz nie ma albo stroboskop.
    A ja dla odmiany nabyłem strato II (nadajnik + 2 odbiorniki). Mam chyba pecha do tych zabawek. Po załączeniu zestaw w konfiguracji 5DII z 580exII na nadajniku (TTL) + 2 lampki YN odpala 1 raz. Później jakaś zwieszka. Jeden odbiornik w ogóle przestaje odpalać lampkę YN a na drugim lampa błyska co 2-3 sekundy. Zapiąłem każdy z odbiorników do studyjnej 600Ws. To samo ! Pierwszy błysk OK a później albo błyski co jakiś czas albo zero reakcji na drugim odbiorniku. Dzisiaj jeszcze raz odpalę na spokojnie w różnych konfiguracjach i chyba zwrócę to chińskie badziewie do sklepu. Ehhhh
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Miasto
    Poznań

Witam wszystkich, czy posiada ktoś 5DIII i Strato II nie mogę znaleźć nigdzie informacji czy współpracują ze sobą.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów