Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: Phottix Strato - mini test

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Dzisiaj dostalem Phottix Strato II Multi i jest o niebo lepiej. Wszystko pracuje tak jak powinno na wszystkich moich lampach w tym goraca stopka na nadajniku w Ettlu. Jest znacznie solidniejsze i pewniejsze mocowanie nadajnika a co za tym idzie znacznie pewniej sie trzyma systemowa lampa na body. Na pixel rook mialem wrazenie ze sie cos za chwile zlamie pod ciezarem sytemowki. Ogolnie Phottix ma lepsza jakosc wykonania a przelaczniki zmiany trybu kanalow i grup chodza znacznie precyzyjniej. Nie zadnych niespodzianek typu raz jest blysk raz nie ma albo stroboskop.

Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

W systemie Nikona, z nadajnikami Youngnuo miałem taką przypadłość, że lampa wyzwalana była zdalnie w momencie przedbłysków TTLa lampy na aparacie. Musiałem obie lampy ustawiać w tryb manualny aby błysk pojawiał się w odpowiednim momencie. Czy któryś z użytkowników Phottixa Strato II mógłby potwierdzić jak wygląda sytuacja?

Planuję następujący zestaw, poprawcie mnie jeżeli coś miałoby tu nie działać:
    w ręce: Canon 5DmkII + nadajnik Strato II + 580 exII na nadajniku
    zdalnie: odbiornik Strato II + jakaś lampa działająca w trybie manualnym. Albo uda mi się wylicytować używaną 430 canona, albo jakiś tani Nissin.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Ja wyslalem wlasnie (5 minut temu) mail do firmy Phottix z zapytaniem czy odbiornik Strato II bezproblemo wspolpracuje z nadajnikiem pierwszej wersji. Czekam na odpowiedz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    Ja wyslalem wlasnie (5 minut temu) mail do firmy Phottix z zapytaniem czy odbiornik Strato II bezproblemo wspolpracuje z nadajnikiem pierwszej wersji. Czekam na odpowiedz
    Daj znać co ci odpowiedzą

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Oto odpowiedz z Phottix Europe:
    Niestety nadajnik Strato 4w1 nie wyzwoli nowych odbiorników Strato II Multi.
    Nowy nadajnik Strato II Multi wyzwoli stare odbiorniki Strato 4w1.
    No i "diupa blada" polowicznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    Oto odpowiedz z Phottix Europe:
    No i "diupa blada" polowicznie
    Tak coś czułem, nie dadzą przyoszczędzić, szkoda

Domyślnie

Przejrzałem dokładnie wątek i padło stwierdzenie jakoby strato synchronizował błysk z 5d na 1/200, jednak tak dla pewności (czasami pisząc 5d chodzi o mkII :-))...czy Phottix Strato II Multi 5in1 synchronizuje na 1/200 z 5d? Moje dylematy zakupowe doprowadzają mnie do szału :-)

Dopiero zaczyna Awatar Flar
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

3 dni temu zakupiłem system Strato II Multi 5in1 - bez problemu synchronizuje 1/200 z 5DII
    Co więcej - 1/250 też jest w pełni użyteczne - jest minimalnie ciemniejszy sam dół kadru (ciemny pas występuje dopiero przy krótszych czasach niż 1/250)
    Testowałem z EX430 II i z YN 460 II

Domyślnie

@Flar Dzięki za odpowiedź, niestety nadal nie wiem jak to jest z 5d to sporo starsza puszka i może być różnie, dodatkowo tak jak piszesz w mk II jest z czego ewentualnie ucinać przy takiej rozdziałce, chyba trzeba zaryzykować i nabyć...i oczywiście podzielić się doświadczeniem :-)

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Zauwazylem, ze na 7D, Metz 58 i Strato I ciemnosc pojawia sie na dole przy 1/400. Przy 1/320 kadr jest poprawnie doswietlony.
    Ostatnio edytowane przez CFR ; 16-05-2012 o 00:15

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów