kurde, ale się rozpędziłem - SORRY MUFLONZamieszczone przez muflon
![]()
kurde, ale się rozpędziłem - SORRY MUFLONZamieszczone przez muflon
![]()
Grzecznie proszę: nie wpadnijcie i Wy w przepychankę z gatunku: "co kto powiedział, co miał na myśli i dlaczego ja muszę dopisać jeszcze jednego posta na ten temat".
już jestem grzeczny![]()
chcę pomóc kolegom, bo sam tę Sigme zachwalam, więc czuję się nieco odpowiedzialny : oops: . Być może trafili na felerny egzemplaż. Oznaczało by to, że być może wyszła jakaś felerna partia niedawno (ktoś pisał o walniętej Sigmie na Allegro)![]()
No przecież dałem zdjęcia z 50m na 200mm...
O obiektywach wiem prawie wszystko
ale nie napisales jaki byl dystans do obiektow.. na 200mm mam ostre fory jak obiekt jest do 20m od aparatu.. powyzej glupieje..
Na obiektach oddalonych o 100-200m jak zakrece ostrosc manualnie to tez mam ostre.. af juz nie - dokladnie to samo co chase
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
heh boszsz ale slepy jestyem.. fakt 50 m napisales hehe sorki![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Crop 2.8 200mm kontrast hard core (odległość od obiektu ok. 15m)Zamieszczone przez Cichy
Trudno oczywiscie zasymulować podobne warunki, ale... wg mnie nie jest źle.
Ostatnio edytowane przez chase ; 02-08-2005 o 17:56
Dorzuć jeszcze porównywalną jasność tła, bo między szarym-a-czarnym to o aberrację może być trudno...Zamieszczone przez chase
![]()
Ustawienia te same jak wyzej tylko czas dluzszy:
u mnie tez tkaie cos czysto wychodzi.. gorzej jak ostre slonce zaswieci to przy 2.8 robi mi numery![]()