Strona 43 z 49 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Dopiero zaczyna Awatar bogdfun

Domyślnie Film

No i słychać lustro.. to chyba największa wada tego całego nagrywania - słychać wszystkie dźwięki - więc jeśli masz obiektyw bez USM to zapomnij o AF, chociaż MF to kwestia wprawy.. Co do tego zatrzymania filmu przy robieniu zdjęcia - mam nadzieję że dotyczy ono tylko najwyższej rozdzielczości.. Tylko w najwyższej nagrywałem (20 kl/s) i wtedy taki dynks się pojawia. Na niższych (30 kl/s) nie sprawdzałem, ale w instrukcji jest napisane, że nie powinno tak robić..
    Ostatnio edytowane przez bogdfun ; 08-10-2009 o 16:15
    500D, 18-55-250, Hoya Pro1 Digital

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

a podczas filmowania ją jakieś ułatwienia: można sterować czasem/przesłoną, lupka do ręcznego ostrzenia, zmiana ISO?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nic z tych rzeczy...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    a podczas filmowania ją jakieś ułatwienia:
    Tak...... całkowity automat :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

to jeszcze zapytam o focenie w trybie LV. Czy kłapie wtedy lustro czy robimy foto w ciszy jak kompaktem?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    to jeszcze zapytam o focenie w trybie LV. Czy kłapie wtedy lustro czy robimy foto w ciszy jak kompaktem?
    Dla uzupełnienia - przy robieniu zdjęć LV dźwięk lustra jest "połowiczny" - ucięty.. Co do filmów - we wszystkich rozdzielczościach przy robieniu zdjęcia film jest zatrzymywany i słychać strzał lustra..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdfun Zobacz posta
    Dla uzupełnienia - przy robieniu zdjęć LV dźwięk lustra jest "połowiczny" - ucięty.. Co do filmów - we wszystkich rozdzielczościach przy robieniu zdjęcia film jest zatrzymywany i słychać strzał lustra..
    Przy włączonym LV lustro jest cały czas podniesione i nie wydaje żadnych dźwięków, słychać tylko migawkę.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

czyli jest znacząco ciszej?

Domyślnie Yes, indeed 5y12u3k

Dźwięk jest skrócony - nie jest to pełny strzał.. Ale żeby było ciszej to bym nie powiedział.. Wyobraź sobie dźwięk jaki wydaje lustrzanka przecięty na pół i puszczony od połowy.. ale dodam coś jeszcze - specjalnie na potrzeby tego pytania odpaliłem LV - do tej pory, czyli przez 6 miechów używania jakoś nie przyszło mi do głowy żeby użyć tego w konkretnym celu.. Gdyby ekran był obrotowy - ale ne tak jak w sony (nikona w rękach nie miałem ale na zdjęciach wygląda podobnie do sony), tylko żeby jego obrotowość był we wszystkich 3 płaszczyznach - tak jak w kompaktach canon - od A610 w górę (stary model A95).. To rzeczywiście sprawiłoby, że LV byłoby bardzo praktyczne.. Na dzień dzisiejszy ja nie używam w ogóle.. Nawiasem mówiąc - podejrzewam, że następne amatorskie lustro będzie miało w pełni obrotowy wyświetlacz, po tym jak canon stracił kilku klientów na kreatywnym marketingu nikona..
    Ostatnio edytowane przez bogdfun ; 10-10-2009 o 06:25

Strona 43 z 49 PierwszyPierwszy ... 334142434445 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów