Strona 37 z 49 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    jedyne co to tak jakby odciski np nosa po lewej stronie sa na nim bardziej widoczne niz w powiedzmy 400D. z tą powłoką dokupioną nie ma odcisków?
    Są tak samo jak bez.Ja tę osłone traktuje głównie jako ochronę przed zarysowaniem itp.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

ale po co to w sumie jest, ze niby UV, antyrefleksyjne, wzmacniające, ale przeciez ekranik w 500D jest antyrefleksyjny itp.
    jedyne co to tak jakby odciski np nosa po lewej stronie sa na nim bardziej widoczne niz w powiedzmy 400D. z tą powłoką dokupioną nie ma odcisków?
    z tymi warstwami w opisie osłony z allegro to IMHO trochę jest przesadzone, refleks jest spory, ja jednak fakt ten uważam za zaletę ponieważ:

usuwanie tłustych plam (głównie ze spoconego nosa ) jest tak proste jak powinno być: 3 sek. i po sprawie, bez użycia szmatek i specjalnych płynów, usunięcie plam z ekranu 500d bez osłony zawsze kończyło się u mnie użyciem alkoholu izopropylowego i mikrofibry.
    czystość ekranu jest dla mnie o tyle ważna że tłuste plamy realnie utrudniają ustawianie ostrości podczas filmowania - robie to w zasadzie tylko na manualu;
    ponadto za 30 zeta można sobie wymienić osłonę na nową;

jedyny minus osłony jest taki że w ostrym słoncu jest trochę gorsza widoczność ekranu, ale da się z tym żyć.
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tez mialem dylemat .... 50d czy 500d ... (pierwszy lepsza ergonomia, bardzie profi i inne parametry kore przedstwiajaj koledzy w postach wczesniejszych) lecz wybralem 500d ...dla profilu mojej dzialalnosci - foto/video na potrzeby internetu - jest idealny ... opcja video, moze nagrany material nie zaskakuje jakoscia i plynnoscia, ale przemawia za nim glebia ostrosci nie osiagalna w amatorskich kamerkach oraz to ze moge krecic filmy moja sigma fisheye ...generalnie przy dobrym swietle i ze statywem mozna krecic ciekawe filmy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnt Zobacz posta
    usunięcie plam z ekranu 500d bez osłony zawsze kończyło się u mnie użyciem alkoholu izopropylowego i mikrofibry.
    .
    yyyy.. kurde ja nie wiem co wy za 500D macie ani razu nie musiałem uzywać czegoś płynnego do przeczyszczenia ekraniku. sciereczką doprowadzenie ekraniku do porządku trwa 2 sekundy, podkoszulka ze 3-4 jest swietny (ekranik ). tylko usuniecie guzikow z lewej strony body i przesuniecie tam ekranu mi sie nie podoba bo właśnie nos często sie na lewej stronie ekranu odciskuje i często przecieram. chyba musze sie nauczyć focić drugim okiem :P

Cytat Zamieszczone przez kanon Zobacz posta
    moze nagrany material nie zaskakuje jakoscia i plynnoscia,
    co masz na myśli. w trybie 720p. 30kl/sek. nie ma żadnych problemów, płynność jest jak najbardziej ok, a i jakość daje radę. jak ci coś rwie to wymień kompa albo zmień rozszerzenie pliku z .mov na .mkv

a ze full hd to tylko 20 klatek? zależy co się kręci. do mało dynamicznych scen spokojnie wystarcza, a tak duza rozdzielczosc i tak jest zbędna na domowy uzytek, te 720p wystarcza z nawiązką i na kompa i na jołtuba czy vimeo
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

co masz na myśli. w trybie 720p. 30kl/sek. nie ma żadnych problemów, płynność jest jak najbardziej ok, a i jakość daje radę. jak ci coś rwie to wymień kompa albo zmień rozszerzenie pliku z .mov na .mkv
    krecenie tym aparatem na statywie w ladny sloneczny dzien kwiatkow, robakow itp. jest idealne ..kolory sa super ruch ok

gorzej jak krecisz z reki (czy stabilizacja rowniez dziala w rybie video?) wtedy sa dragnia i powstaja takie falowania przyklad:

i nie ma znaczenia czy wymienie kompa czy nie, czy zmienie kodek czy nie zmienie.

duzy plus dla canona ze nie dal avchd tylko mov

zebys mnie zle nie zrozumial, ja nie oczekuje od aparatu jakosci kamer Red One sam bede bardzo czesto uzywal trybu video.

Domyślnie

o kurde, na tym przykładzie co podałeś to faktycznie jakiś hardkor jest z tymi 'falami'. one występuja ale minimalne, ostatnio tak sie na nie wyczuliłem ze zauwazam je nawet w innych filmach
    ja póki co jeszcze nie miałem okazji porządnie przetestować video, jedyne jakies krótkie migawki tu i tam
    http://www.youtube.com/watch?v=ugbWdmpqTlY
    z ręki i w beznadziejnym swietle to było no i po kompresji wiec jakość poszłaaaaa, ale jak costam próbowałem normalnie w dzień na zewnątrz to było super.
    z resztą, video to tylko dodatek, przydaje sie, fajnie głebia wygląda, ale uzywam tylko na wycieczkach lub koncertach.
    i wtedy dobrze ze takie coś jest
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanon Zobacz posta
    gorzej jak krecisz z reki (czy stabilizacja rowniez dziala w rybie video?)
    Stabilizacja działa cały czas w trybie video. Do tego stopnia, że nawet po zakończeniu filmowania Na teleobiektywach jest to dość wkurzające i trzeba ją wyłączać ręcznie albo przekręcić pokrętło do innego trybu niż filmowanie.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jakiego stylu obrazu używacie najczęściej i czy coś tam podkręcaliście na stałe?
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Troszkę focę 500d wczoraj na balkonie stałem przez 2h

http://ajaxdg.wrzuta.pl/katalog/wszy...rza_28.06.2009

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Czytam i czytam testy 500D, a także Wasze wpisy w tym wątku i ...jestem jeszcze bardziej głupi niż dzień po zejściu tego aparatu z taśm produkcyjnych Canona.
    Może ktoś z mądrzejszych kolegów podpowie, czy jest sens wymiany 400D na 500D ?
    Nie interesuje mnie funkcja filmowa i to można pominąć, a także rady w stylu kup ............itp.

Strona 37 z 49 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów