Strona 16 z 49 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chodzilo mi tylko o to, ze owszem, megapiksele ludzi kreca.

natomiast w kwestii dwoch wymienionych... Pentax wydaje sie miec gleboko w d* rynek DSLR i wraca do standardowych numerow z czasow SLR tzn. wciskania sie w gleboka nisze rynkowa. i tu bardziej chodzi o to, ze po prostu nie maja co sensownego wrzucic na rynek, a nie o wybor takiej a nie innej matrycy....
    a Olympus... ma obecnie usranie pikseli na poziomie 48Mpix w FF, tudziez 19Mpix w cropie. i chocby sie zesrali przy aktualnej technologii nie zrobia nic sensownego powyzej obecnych 12Mpix. a deklaracja, ze wyskakuja z wyscigu o megapiksele oznacza ni mniej ni wiecej, ze nie maja lepszej technologii. bo gdyby mieli to by i kolejne 12 megapikseli dosrali, bo podstawa bytu Olympusa jest sprzedaz body amatorskich, a na tej polce klient, owszem, jest glabem zakochanym w megapikselach i przekonanym, ze duze cyferki w folderze reklamowym sa najwazniejsze.

zostawmy te dorabianie ideologii a myslmy o faktach. konsument kocha megapiksele i producenci beda mu wciskali jeszcze wieksze cyferki - dopoki to pompowanie liczby Mpix ma sens. i jeszcze dlugo potem.

Lubię czytać Twoje kompetentne komentarze techniczne.
    Nie lubię czytać o s....u, bo to Twoje intymne sprawy !!! ??:
    Gdybyś zechciał mi na przyszłość tego oszczędzić, to byłoby super.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie super

no i na taką puszkę właśnie czekałem ...

właściwie to w 450d już niczego mi nie brakuje
    (robię zdjęcia dla przyjemności nie zarobkowo/zawodowo)
    a w 500d będzie jeszcze bonus (filmy HD )

oczywiście przewalając się przez wcześniejszą masę postów jak zwykle narzekania (jak to na CB - aparaty zyskują uznanie dopiero po około 1 roku premiery - bardzo "konserwatywne" forum ) ... i udowadnianie że 350/400 byłe lepsze itp . itd ....

żeby tylko ojro spadło troszkę ...
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    no i na taką puszkę właśnie czekałem ...

właściwie to w 450d już niczego mi nie brakuje
    (robię zdjęcia dla przyjemności nie zarobkowo/zawodowo)
    a w 500d będzie jeszcze bonus (filmy HD )

oczywiście przewalając się przez wcześniejszą masę postów jak zwykle narzekania (jak to na CB - aparaty zyskują uznanie dopiero po około 1 roku premiery - bardzo "konserwatywne" forum ) ... i udowadnianie że 350/400 byłe lepsze itp . itd ....

żeby tylko ojro spadło troszkę ...
    Celne uwagi.

Jeszcze jedna albo dwie nowe puszki trzycyfrowe, i 450D bedzie kultowy.

Dla mnie cena T1i jest dokładnie taka sama jak XSi na wejściu, więc zamierzam kupować i sprzedawać co rok. Jedyna wątpliwość taka, że mój XSi ma perfekcyjny AF i wszystko inne, a nowy kto wie -- za leniwy jestem żeby testować i wymieniać. Mój XTi np. produkował pochylone horyzonty, o jakieś 0.7 °, czyli sporo. Mam nadzieję, że z tym, dosyć pospolitym kiedyś defektem Canon już sobie poradził.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

.....
    a w 500d będzie jeszcze bonus (filmy HD ..
    Dzięki za taki bonus - osobiście takie wodotryski mnie nie kręcą. Do kręcenia filmów wolę jednak kamerę
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Nikt nie karze Wam korzystac z funkcji kamerki...

a dla mnie to taka sama głupota jak live view - zreszta działa na tej zasadzie właśnie ;/

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta

Jeszcze jedna albo dwie nowe puszki trzycyfrowe, i 450D bedzie kultowy.

.
    w oklolicy 700 D kultowy stanie sie 500 D z racji małej matrycy która miała ładny obrazek i mało szumiała

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Dzięki za taki bonus - osobiście takie wodotryski mnie nie kręcą. Do kręcenia filmów wolę jednak kamerę
    Pewnie że kamera funkcjonalnie lepsza. Tyle że żeby kupić kamerę która da przywoite 720p to hmmm.... trzeba nieźle wybulić, a i tak GO nie uzyska się takiej jak z 500D. Nie wiem też jak będzie wyglądała sprawa z jakością przy słabym świetle w 500D ale i tutaj nawet droższe kamery nie rozpieszczają. Dopiero te z przetwornikami 1/2" radzą sobie z szumami przy rozdzielczości HD ale o cenach lepiej nie wspominać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-04-2009 o 14:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Jago, ja tez wolę do filmowania kamerkę, ale moeże miłoby mieć taka funkcję w aparacie.Czasem można by skorzystać.Zresztą to taki trend i już.A do live view tez na poczatku niektórzy nie mogli sie przyzwyczaić, a mnie czasem sie przydaje ( chociaż rzadko i mógłbym sie bez tego obejść).Ciekawy jestem tylko kiedy canon do lustrzanek amatorskich doda uchylny ekran, wtedy live view mógłby byc w pełni wykorzystany np.do makro itp.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

[quote=andrewjohn;630154]Jago, ja tez wolę do filmowania kamerkę, ale moeże miłoby mieć taka funkcję w aparacie ....

Filmy super oddają klimat danego miejsca/imprezy/wydarzenia i są super dodatkiem do zdjęć .... (często nie ma miejsca/sensu targać obu klamotów ....) - to opinia pstrykacza/turysty nie zawodowego fotografa ....

Jak niedługo go zakupię to coś nakręcę 28'ką na przesłonie 2.2 w pomieszczeniu (i opublikuję) ... i pewnie żadna kamera dostępna na rynku (z przedziału poniżej 5000 zł) nie da takiego efektu .... co 500d ...
    to samo w plenerze i film 50'ką na przesłonie 2.0-2.2 .... GO zamiecie i to porządnie ....

fajny prezent Canon wyszykował -> szkoda tylko że korekcji szkiełek do body nie dali ... jak to w 50d .... no ale nie można mieć wszystkiego .....

żeby jeszcze tylko dynamika/zakres tonalny na większych iso była na poziomie tej z 50d ....

Dziwna ta polityka Canona ...
    niby póła xxd jest lepsza od xxxd ale ...
    40d ogólnie niby lepszy od 450d ... ale np. AF w trybie detekcji kontrastu wykastrowany ....
    i mamy dejavo
    50d ... ogólnie super .... ale w sosunku do 500d filmy wykastrowane .....

firma canon chce chyba żeby każdy kupił sobie aparat z serii xxxd xxd i pełną klatkę xd też dla ekstra małej GO ....

a nie można by zrobić jednego body np. 7d pełnoklatkowego ... z trybem pracy kropa (już w firmwarze aparatu) ... i wszystkich tych futersach/filmach/micro addj. itp .... .....

Czy oni muszą tak drobić i doić klienta ..... ?
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

fajny prezent Canon wyszykował -> szkoda tylko że korekcji szkiełek do body nie dali ... jak to w 50d ....

wg dpr 500d ma korekcje.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 16 z 49 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów