Pokaż wyniki od 1 do 10 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

[...] For example, consider two cameras: camera A (8Mpix), and camera B (16Mpix). As pixels of camera B will be smaller than those of camera A, it is expected that camera B will have more noise than camera A when images are viewed on screen at 1:1. However, it is always possible to downsample the 16Mpix of camera B to 8Mpix to reduce noise, with the result that the camera B’s images of camera B may be less noisy than camera A’s.[...]
    Bull shit! - To sRAW też mniej szumi? - Szum to przede wszystkim brak informacji a nie jakieś tam mniej lub bardziej wkurzające przypadkowe punkciki.
    [...] Even though on screen measurements cannot be used for comparing cameras with different resolutions, these measurements are still useful for assessing a camera’s absolute RAW image quality.
    A jednak... Bo juz myślałem że śnię. :rolleyes:
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    jak niby miałby nie działać? pierścień na obiektywie się zablokuje czy co?
    Co do myślenia przez chwilę... Też nad tym myślałem i po dłuższym zastanowieniu zrozumiałem, że pytanie jednak miało sens! ;-) No bo jeśli zmiana ogniskowej w zoomie zwykle wymaga korekty ostrości, byłoby miło gdyby apart, kótry chce być kamerą kręcącą filmy też o tym pamiętał i sprawnie reagował. 8)
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 26-03-2009 o 11:59
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uprawnienia umieszczania postów