Pokaż wyniki od 1 do 10 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Widok wątkowy

Domyślnie

Kupiłem w fotorimex w ciemno, wcześniej miałem styczność tylko z 350d i trochę 40d.
    Miałem kupić 450d, ale przeczytałem że wyszedł 500d który nagrywa w HD, więc dołozyłem i jest 500d.
    Nowe 450d z kitem za ok 2500 są, ja kupiłem za 3350 tego i w sumie warto było dołożyć żeby mieć nagrywanie w HD i sensor z 50d. Filmy nagrywam bardzo żadko i zakup kamery byłby zupełnie zbędny - tu mam aparat taki jak chciałem + funkcja kamery która dla mnie jest wystarczająca.
    Rozważałem też zakup 40d - cena podobna jak 500d, fakt faktem z mojego punktu widzenia 40d miał mniejszą funkcjonalność i jednak był generację do tyłu (500d ma nowy sensor).
    Zawsze jest tak że wychodzi nowy model, jest drogi, cena trochę spada, przez rok się utrzymuje, w tym momencie poprzedni model jest tańszy... 500d kupiłbym za rok pewnie za 2500 z kitem, ale za rok pewnie będzie 550d, tak było jest i będzie, za nowe zabawki się płaci troche więcej.

Co mogę powiedzieć narazie - niskie szumy, dobrze leży w ręce, zdjęcia robi OK, AF działa tak jak powinien, filmy nagrywa OK, ma bardzo wyraźny ekranik.
    Jako amatorskie urządzenie wielofunkcyjne jest uważam świetny.
    Ostatnio edytowane przez Kyokushin ; 09-05-2009 o 12:26
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Uprawnienia umieszczania postów