Pokaż wyniki od 1 do 10 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyokushin Zobacz posta
    Dziwne, to nie jest, ale czy to jest w porządku, dać sprzęt który de facto ma braki i sprzedać go za rok w pełnej wersji?
    Ale jak to jest nie w porządku to po co kupować i używać taki sprzęt. Zawsze mnie dziwią te żale. Jak coś mi się nie podoba to albo nie kupuję albo jeśli już wdepnąłem to sprzedaję jak najszybciej i kupuję rzeczy od producentów, którzy mnie (przynajmniej tak mi się wydaje) traktują uczciwie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Nie masz wyboru. Każdy zakup to wdepnięcie w jakąś brzydką politykę.
    Czy kupisz Canona, czy Nikona, będziesz miał to samo. Oczywiście, nie musisz kupować nic i nie robić zdjęć w ogóle
    Gdyby nie było technicznych możliwości, aby 500d nie miał manualnych filmów - OK... ale tu widać że jest to przycięte softem, nie dlatego że się nie da, tylko dlatego żebyś nie miał.
    Nie podoba mi się taka polityka, niestety większość firm ją stosuje.
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

I tak dobrze, że aparat nie uruchamia programu self-destruction po pojawieniu się nowego modelu.

Dla Rebeli powinna być subskrypcja i nowe puszki dostawałoby sie automatycznie.

Zresztą tak operują niektóre firmy np. softwarowe, np. Intel gdzie kupuje się subskrypcję co roku (i może to byc więcej niz cena Rebela). Bez subskrypcji nie ma updatów nawet na istniejące oczywiste defekty.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyokushin Zobacz posta
    Nie masz wyboru. Każdy zakup to wdepnięcie w jakąś brzydką politykę. [........]
    No ale skoro sam przyznajesz ze tak jest to taka kontestacja i biadolenie nie bardzo wiem czemu ma służyć. Canon najwyraźniej bezczelnie wykorzystuje sytuację rynkową i albo się na to zgadzamy i z pełną świadomością to aprobujemy dokonując zakupu albo nie. Przy czym ciekawe jest dla mnie jak wiele było głosów po premierze 500D że Canon wreszcie dokonał jakiegoś postępu idąc za głosem użytkowników w tym segmencie. Teraz słyszę ze niektórzy czują się wręcz oszukani.

Cóż może warto spojrzeć prawdzie w oczy i odpowiedzieć sobie na pytanie - czy to na pewno sprzęt dla mnie. Czy przypadkiem nie jest tak, że moje wymagania dalece wybiegają poza tę klasę sprzętu i zainteresować się czymś z zupełnie innej półki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów