Strona 32 z 49 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Domyślnie

U mnie nic się nie stało a kombinowałem w ten sposób, ale nie podoba mi się sposów jaki to działa.
    Jak nie rzucą firmwaru do 500d tak jak zrobili to do 5dmk2 to znajdzie się jakiś gościu który to rozkminini i sam zrobi firmware alternatywny.
    I bardzo dobrze że tacy ludzie są, dzięki temu firmy muszą uważać ze swoją durną polityką marketingową sztucznie blokującą niektóre funkcje produktów.
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tnt Zobacz posta
    nasuwa mi się zatem pytanie:

czy zmiana obiektywu przy włączonym aparacie to częsty proceder?

bo jeśli częsty, a nie ma informacji w necie o uszkodzeniach elektroniki body/obiektywu, to IMHO ryzyko stosowania triku z blokadą przysłony jest niewielkie

EDIT: w instrukcji 500D nie ma informacji o zakazie wymiany obiektywu przy włączonym aparacie
    notorycznie wymieniam szkła od lat przy włączonym body i nigdy nie miałem sz tym żadnych problemów

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    notorycznie wymieniam szkła od lat przy włączonym body i nigdy nie miałem sz tym żadnych problemów
    Btw. jak ktoś chciałby sobie poczytać tą jakże ciekawą dyskusję..
    http://canon-board.info/showthread.php?t=37728
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Btw. jak ktoś chciałby sobie poczytać tą jakże ciekawą dyskusję..
    http://canon-board.info/showthread.php?t=37728
    t h x
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Domyślnie

Witam serdecznie.
    Jestem nowy na forum.. a niedawno na raty w Media MArkt zakupiłem Canona 500d.

Mam takie pierwsze pytanie do posiadaczy. Jak wam odtwarza filmiki na kompie? U mnie na laptopie strasznie klatkuje.. zastanawiam sie czy to wina za słabego procesora? (core 2 duo 2x 1.66ghz) czy RAMu (2gb)

próbowałem konwertować do mpeg ale efekt ten sam... klatki.. :/

Filmy w rozdzielczosci HD chodzą dość płynnie.. więc się zastanawiam co jest nie tak :P

z góry dziekuję za odpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

full hd ma chyba 20 klatek, plynnosc ogladania dla ludzkiego oka to chyba 25, albo 30

Domyślnie

hmm chodzi o filmy HD.. ale to tylko problem na kompie bo odtwarzajac z aparatu jest wszystko elegancko... 24kl/s

Domyślnie

filmy w HD mimo 20 klatek przy mało dynamicznych scenach dają radę.
    a jak klatkuje ci nawet 720p (które imo spokojnie wystarcza) to pewnie ci po prostu procek nie wyrabia (podobnie jak i mi) bo te mov'y durne to najgorsze na co mogli wpaść.

ALE zamień sobie rozszerzenie pliku (tak po prostu, żadna konwersja programami) na .mkv
    i będzie po problemie
    daj znać czy pomogło.

Domyślnie

Dzieki LISU pomogło... hehehe aż mnie to trochę śmieszy, że to taki prosty sposób...

Domyślnie

You Welcome. Czasami najprostsze rozwiązania bywają najlepsze a najtrudniej na nie wpaść

Strona 32 z 49 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów