wkurzacie mnie ;]
http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2326
a teraz pokaż mi film z tych twoich kamer za +1K ktore oplaca sie bardziej targac ze sobą dla kilku klipów niz uzywać kamery wbudowanej w aparat.
i nakręć nimi takie coś z taką GO i ogniskowymi. powodzenia.
ale nie. kłapać trzeba. filmy w aparacie są BEEE, xxxD są BEEE i nie da sie nimi robić zdjęć a jak sie robi to jest to sadomasochizm.
a na forach kamerzystów mają raczej kamery kosztujace kilkanascie-kilkadziesiąt tysięcy jeśli owo 'kamerowanie' ma mieć sens. dla amatora ktory chce po prostu skręcić filmiki na wakacjach, nie dosc, ze kamera jest zbędnym balastem to w dodatku nikt juz nie siedzi i nie ogląda na video godzinnych filmow z komunii. teraz robi sie kilkuminutowe teledyski/prezentacje o ********ej jakosci do ktorych 500D/5DMkII idealnie sie nadaje.
a powyzszy filmik widziałem wczesniej bez kompresji (było na vimeo Laforeta aaale skasował)- jakość zabijała. w połączeniu z tą optyką efekt jest rewelacyjny. szkoda tylko ze 500D ma hd w 20kl/s, ale 720p też mocno daje radę.
panowie zastanawiający się czy 500D będzie dla was odpowiednim sprzętem - nie dajcie sie zwariować
idzcie do sklepu, pomacajcie, i jesli nie przeszkadza wam ze grip jest mniejszy a aparat lekki to bierzcie i robcie zdjęcia, kręćcie filmy i cieszcie sie zakupem a w marcu kupcie 60D z nowym AFem, filmami i duzym szczelnym body jak 500tka wam nie podpasuje![]()