Cytat Zamieszczone przez Stryjek Zobacz posta
No właśnie ? Pomijając ogólną deklarację marketingową co jest amatorskie, a co półprofesjonalne jestem ciekaw w jakie konkretne cechy ( pomijając video ) przemawiają na korzyść 50D, w stosunku do 500D ?

W jakich konkretnych sytuacjach fotograficznych a także związanych z obróbką zdjęć, a może innych, 50D może pokazać swoją wyższość ?

Czy skupiając się na samej technice ( pomijając na chwilę fotografa 50D zadziała z ta samą optyką szybciej , precyzyjniej , pewniej, zdjęcia jako materiał wyjściowy będą wyższej jakości technicznej, poprostu lepiej niż 500D ?

Pytam o to ponieważ właśnie sprzedałem 350D i muszę się na coś przesiąść , myślałem o 500D ale ta cena za body, niewiele niższa niż 50D, więc może... ?

Jestem Ciekaw Waszej opinii, tylko bez pierdół prosze.
Jestem w tej samej sytuacji. Sprzedaję swój 350D i mam zamiar kupić albo 500D albo 50D [no chyba że w tej cenie kupie coś równie dobrego?].
Chiałbym robic lepsze zdjęcia z tym samym warsztatem co posiadam :-D moim dzieciakom, plenerom z wycieczek. Macro jest mniej istotne.
Dlatego szukam podpowiedzi bez zlośliwości..takich ludzkich Czy ten czy tamtan.
Czy wyjdą mi naprawdę fajniejsze zdjęcia niż 350D jednym albo drugim aparatem?
Jak zobaczyłem zdjęcia z 5D II to mi szczęka opadła takie plastyczne, ostre...dla mojej 350 D taki rezultat nie do osiągnięcia.
I jaki krótki obiektyw polecacie do tego co polecicie aparatu w zakresie ogniskowej 10-75 [choc wolę węższą 10-50?] dobrej jakości coś w stylu L lub dającej podobne rezultaty.
pozdrawiam i dziekuje