Strona 21 z 49 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To czy są warte dla Ciebie ocenić możesz tylko Ty sam. Nikt Cię tu nie wyręczy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Witam.A ja mam pytanie czy warto zamienić Canona 450d na 500d?Robiłem to co nowy aparat czyli z 350d na 400d itd.Dopłacało się mało a otrzymywałem nowy sprzęt,lepszy,nowa gwarancja...Ale teraz sporo trzeba by dopłacić bo ok 1000 zł.Wiem że parę osób naskoczy na mnie że lepiej 50 d czy nawet 40 d ale tak naprawdę aparat służy mi tylko do zabawy więc nie musze mieć profesjonalnej lustrzanki.Tyle że tym razem nowy aparat został wzbogacony o.. no właśnie czy nagrywanie filmów i minimalne różnice co do 450d warte są 1000 zł?No jak wspomniałem wcześniej w tym 1000zł jest też nowa gwarancja itd.hmm w pewnym sensie sam sobie odpowiedziałem ale co wy byście radzili?
    Miałem podobny dylemat pozbyłem się 450D z kitówką dołożyłem i kupiłem 40D do tego obiektyw i nie żałuje wyboru

Domyślnie

wojtek_j - najprościej - pójdź do sklepu i pomacaj 500d - będziesz wiedział czy różnice są na tyle wyraźne że warto sobie zawracać gitarę - to nie aparat robi zdjęcia lecz Ty, tutaj napewno 500d nie zrobi 'lepszych' zdjęć, co najwyżej nagra lepszy film a zdjęcia będą mieć ciut więcej Mpix.
    Kupując nowy aparat do 500d dokładasz mniej niż jakbyś sprzedał 450d i chciał kupić 500d.

Natomiast, sam lubię nowe bajerki i wiem jak to jest miec parcie na coś nowego - tu Cię doskonale rozumiem - jeżeli ma Ci to dać radosć - odpowiedziałeś sobie sam
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j Zobacz posta
    Witam.A ja mam pytanie czy warto zamienić Canona 450d na 500d?Robiłem to co nowy aparat czyli z 350d na 400d itd.Dopłacało się mało a otrzymywałem nowy sprzęt,lepszy,nowa gwarancja...Ale teraz sporo trzeba by dopłacić bo ok 1000 zł.Wiem że parę osób naskoczy na mnie że lepiej 50 d czy nawet 40 d ale tak naprawdę aparat służy mi tylko do zabawy więc nie musze mieć profesjonalnej lustrzanki.Tyle że tym razem nowy aparat został wzbogacony o.. no właśnie czy nagrywanie filmów i minimalne różnice co do 450d warte są 1000 zł?No jak wspomniałem wcześniej w tym 1000zł jest też nowa gwarancja itd.hmm w pewnym sensie sam sobie odpowiedziałem ale co wy byście radzili?
    beznadziejne (w sumie po to jest forum zeby takie zadawac ) sa takie pytanie "warto dolozyc czy nie warto" ...jestes na forum od marca 2006 takze domniemam ze posiadasz juz jakas wiedze o aparatach marki canon (tudziez innych aparatach) i powinienes sam wywnioskowac subiektywna opinie na ten tamat, sugerujac sie chociazby linkami podanymi w opisie aparatu na dcviews.com, moim zdaniem sugerowanie sie opiniami innych uzytkownikow jest zle ....dla jednego wyznacznikiem jest 5d dla drugiego 400d.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Szkoda, ze Canon nie ma prenumeraty na nowe puszki XXXD, albo tzw. planu jak na telefony. Co roku, albo kiedy tam wyjdzie, przysyłaliby mi nową za dopłatą i zabierali starą .

A T1i poza filmami ma jeszcze wyższe ISO i bardzo ladny wyświetlacz.

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

nie gadajcie tyle tylko wstawiajcie jakieś fotki albo filmy z 500d
    jakie są dostępne opcje w trybie video ,czy jest coś więcej niż w 5d ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na fotopolis pokazali fotki testowe:

http://fotopolis.pl/index.php?n=8928

Mi bardzo sie podobają, ale ze względu na moje podniecenie tym aparatem nie jestem wiarygodny )

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanon Zobacz posta
    beznadziejne (w sumie po to jest forum zeby takie zadawac ) sa takie pytanie "warto dolozyc czy nie warto" ...jestes na forum od marca 2006 takze domniemam ze posiadasz juz jakas wiedze o aparatach marki canon (tudziez innych aparatach) i powinienes sam wywnioskowac subiektywna opinie na ten tamat, sugerujac sie chociazby linkami podanymi w opisie aparatu na dcviews.com, moim zdaniem sugerowanie sie opiniami innych uzytkownikow jest zle ....dla jednego wyznacznikiem jest 5d dla drugiego 400d.
    Ale zawsze ktoś może coś ciekawego odpisać.Co jak co ale parcie na nowości wygrało.mam już 500d :-) teraz czas zacząć zabawę.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Welcome to 500D FullHD' owners club
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To seria pytań
    -Fajny jest? xD
    -kupiłeś w necie czy w normalnym sklepie
    -jaka karta pamięci i czy szybko robi zdjecia seryjne z nią czy się dławi po jakimś czasie
    -ile zajmuje film w fullhd i hd (1s)
    -lepiej sie go trzyma niż 450d? Bo miałem okazje pomacac w sklepie poprzednika, a 500d kupię chyba przez neta (cena)

Strona 21 z 49 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów