m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
no i na taką puszkę właśnie czekałem ...
![]()
właściwie to w 450d już niczego mi nie brakuje
(robię zdjęcia dla przyjemności nie zarobkowo/zawodowo)
a w 500d będzie jeszcze bonus (filmy HD)
oczywiście przewalając się przez wcześniejszą masę postów jak zwykle narzekania (jak to na CB - aparaty zyskują uznanie dopiero po około 1 roku premiery - bardzo "konserwatywne" forum) ... i udowadnianie że 350/400 byłe lepsze itp . itd ....
żeby tylko ojro spadło troszkę ...
5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
100 2.8 macro - sprzedam
Celne uwagi.
Jeszcze jedna albo dwie nowe puszki trzycyfrowe, i 450D bedzie kultowy.
Dla mnie cena T1i jest dokładnie taka sama jak XSi na wejściu, więc zamierzam kupować i sprzedawać co rok. Jedyna wątpliwość taka, że mój XSi ma perfekcyjny AF i wszystko inne, a nowy kto wie -- za leniwy jestem żeby testować i wymieniać. Mój XTi np. produkował pochylone horyzonty, o jakieś 0.7 °, czyli sporo. Mam nadzieję, że z tym, dosyć pospolitym kiedyś defektem Canon już sobie poradził.
Nikt nie karze Wam korzystac z funkcji kamerki...
a dla mnie to taka sama głupota jak live view - zreszta działa na tej zasadzie właśnie ;/
Pewnie że kamera funkcjonalnie lepsza. Tyle że żeby kupić kamerę która da przywoite 720p to hmmm.... trzeba nieźle wybulić, a i tak GO nie uzyska się takiej jak z 500D. Nie wiem też jak będzie wyglądała sprawa z jakością przy słabym świetle w 500D ale i tutaj nawet droższe kamery nie rozpieszczają. Dopiero te z przetwornikami 1/2" radzą sobie z szumami przy rozdzielczości HD ale o cenach lepiej nie wspominać.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-04-2009 o 14:18
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jago, ja tez wolę do filmowania kamerkę, ale moeże miłoby mieć taka funkcję w aparacie.Czasem można by skorzystać.Zresztą to taki trend i już.A do live view tez na poczatku niektórzy nie mogli sie przyzwyczaić, a mnie czasem sie przydaje ( chociaż rzadko i mógłbym sie bez tego obejść).Ciekawy jestem tylko kiedy canon do lustrzanek amatorskich doda uchylny ekran, wtedy live view mógłby byc w pełni wykorzystany np.do makro itp.
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
[quote=andrewjohn;630154]Jago, ja tez wolę do filmowania kamerkę, ale moeże miłoby mieć taka funkcję w aparacie ....
Filmy super oddają klimat danego miejsca/imprezy/wydarzenia i są super dodatkiem do zdjęć .... (często nie ma miejsca/sensu targać obu klamotów ....) - to opinia pstrykacza/turysty nie zawodowego fotografa ....
Jak niedługo go zakupię to coś nakręcę 28'ką na przesłonie 2.2 w pomieszczeniu (i opublikuję) ... i pewnie żadna kamera dostępna na rynku (z przedziału poniżej 5000 zł) nie da takiego efektu .... co 500d ...
to samo w plenerze i film 50'ką na przesłonie 2.0-2.2 .... GO zamiecie i to porządnie ....
fajny prezent Canon wyszykował-> szkoda tylko że korekcji szkiełek do body nie dali ... jak to w 50d .... no ale nie można mieć wszystkiego .....
żeby jeszcze tylko dynamika/zakres tonalny na większych iso była na poziomie tej z 50d ....
Dziwna ta polityka Canona ...
niby póła xxd jest lepsza od xxxd ale ...
40d ogólnie niby lepszy od 450d ... ale np. AF w trybie detekcji kontrastu wykastrowany ....
i mamy dejavo
50d ... ogólnie super .... ale w sosunku do 500d filmy wykastrowane .....
firma canon chce chyba żeby każdy kupił sobie aparat z serii xxxd xxd i pełną klatkę xd też dla ekstra małej GO ....
a nie można by zrobić jednego body np. 7d pełnoklatkowego ... z trybem pracy kropa (już w firmwarze aparatu) ... i wszystkich tych futersach/filmach/micro addj. itp .... .....
Czy oni muszą tak drobići doić klienta ..... ?
5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
100 2.8 macro - sprzedam