Strona 12 z 49 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 490

Wątek: Canon EOS 500D

Domyślnie

A jak oceniacie 500D vs 40D?

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

niech sie pojawia testy to ocenimy. ja wspominajac moje 400d pamietam ze iso 800 bylo gorsze niz na 40d iso 1600.
    wiec co z tego ze tu bedzie duze jak moze byc zaszumione

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    nie ma co oceniac, to inna klasa sprzetu, sama przyjemnosc z fotografowania jest po prostu wieksza trzymajac w reku 40D
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie ma co oceniac, to inna klasa sprzetu, sama przyjemnosc z fotografowania jest po prostu wieksza trzymajac w reku 40D
    zawsze to przyjemniej wiecej dźwigac..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    Z ocenami wstrzymałbym się do momentu jak niektórzy będą go mieli w ręku. Na papierze w zależności od priorytetów dla jednego będzie lepszy 40D dla innego 500D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z ocenami wstrzymałbym się do momentu jak niektórzy będą go mieli w ręku. Na papierze w zależności od priorytetów dla jednego będzie lepszy 40D dla innego 500D.
    No już nie przesadzajmy. te aparaty to dwie różne półki. Skoro czarno na białym masz wypisane (i poparte opiniami użytkowników) że 40D jest lepszy od takiego powiedzmy 450D, to co da Ci nastepca tej ostatniej puszki? Filmy..?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No już nie przesadzajmy. te aparaty to dwie różne półki. Skoro czarno na białym masz wypisane (i poparte opiniami użytkowników) że 40D jest lepszy od takiego powiedzmy 450D, to co da Ci nastepca tej ostatniej puszki? Filmy..?:wink:
    Dla mnie to są bardzo podobne półki. Możliwości zdjęciowe tych body są IMO bardzo zbliżone. I bardzo dużo tu zależy od preferencji użytkownika. Żeby nie być gołosłownym - dla mojej żony na przykład 40D to cegła zbyt ciężka i zbyt duża. Praktycznie nie używa tego aparatu odkąd go kupiliśmy preferując 350D, który przecież na tym forum uważany jest powszechnie jako plastikowy badziew nie robiący zdjęć . Przy tym ja na prawdę wolałbym nie ferować wyroków na temat tego aparatu dopóki go nie będę mógł pomacać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-03-2009 o 22:09
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar duss
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

ja predzej porownalbym 500D do 50D...... bo rozniece sa nie wieklie...nooo poza iloscia klatek (50 lepsza) i mozliwoscia nagrywania filmow (500D lepsiejsze........
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    EOS 7D,S18-50f2.8,S120-400,430 EX
    Fotohasiok.pl rulezzzz.....!!! http://daniels.fotohasiok.pl

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przy tym ja na prawdę wolałbym nie ferować wyroków na temat tego aparatu dopóki go nie będę mógł pomacać.
    No właśnie tez o takim macaniu mówię. Możesz wziąc do ręki 450-tkę, dodać 3Mpix, nagrywanie filmów, (choć do aparatów z LV można było wgrac soft) zmienić napis na przedniej ściance korpusu i cyferkę przy oznaczeniu procka i masz nowy aparat:-) (oczywiście za wszystkie ukryte funkcje, których nie wymieniłem, przepraszam)
    W każdym razie nawiązuję tylko do tego, że jeśli Twojej żonie bardziej podpada korpus 3-cyfrowy, to i 500D pewnie będzie jej się bardziej podobał od 40-tki (tak myslę) ale w żadnym wypadku nie spodziewaj się tutaj rewolucji w stosunku do poprzedników (400D, 450D,).
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez duss Zobacz posta
    ja predzej porownalbym 500D do 50D...... bo rozniece sa nie wieklie...nooo poza iloscia klatek (50 lepsza) i mozliwoscia nagrywania filmow (500D lepsiejsze........
    różnice sa inne i to bardzo znaczace, wizjer, shutter lag, drugi maly wyswietlacz, lepsza ergomonia i obsluga, wytrzymalosc migawki
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 12 z 49 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów