Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [0wc4] Studio?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

pod prawym okiem (z naszego punktu widzenia, czyli jej lewym ) to cień twojej pracy a nie jej malowania

Na a1. zaciekawił mnie efekt "mętnych" oczu...nie mówie, że to źle, nie mówię, że dobrze...jestem zainteresowana za to jak?
    Idąc dalej to kadrowanie na a1. takie nie w pi ni w oko, jakby przyciąć do kwadratu to ok, ale w prostokącie mnie osobiście się nie podoba i wygląda na siłowanie się z pojemnością kadru...chociaż rozsądnego kwadratu ciężko też tu szukać bo w pionie za wąsko

Na b1. mnie tam balans bieli nawet by i pasował gdyby rzeczywiście zdjęcie było sowiciej doświetlone. Jeśli chodzi o kadrowanie to osobiście pokusiłabym się (jeśli zostajemy w konwencji "ciasno" - same włosy i twarz, to złapałabym jeszcze szyję gdzieś do poziomu dekoltu...wyciągnęło by to trochę optycznie kompozycję a głowa nie byłaby taka "wyrwana z kontekstu". Aha no i troszkę inną perspektywę...prościej niż spod byka
    Jeśli to ta sama osoba na obydwu zdjęciach to na b1 nos nie wyszedł zbyt korzystnie, widzę w EXIF'ie 55m jeśli to nie crop a nawet jeśli to chyba trochę za krótko (1D fotografujesz? to zdecydowanie za krótka ogniskowa...ja analogiem robiłam 50 mm to mi tu wszyscy palcem wytykali nos modelki )...ta osoba ma taki nos? Na a1 nos wygląda inaczej.
    ALE to twoja wizja ja tu tylko oglądam
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 25-03-2009 o 18:39
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uprawnienia umieszczania postów