Na http://www.tmf.waw.pl/ (Klub Czasopisma Lustrzanka) Jest info o legitymacjach członkowskich na wzór prasowych. Co o tym myślicie?
Na http://www.tmf.waw.pl/ (Klub Czasopisma Lustrzanka) Jest info o legitymacjach członkowskich na wzór prasowych. Co o tym myślicie?
Osobiście myślę że to sposób na napędzenie klientów na prenumeratę czasopisma wydając legitymacją mającą przypominać prasową.
Przypomina mi to scenę z "Poranku Kojota" - "Plakietkę mi dali. Oryginalną !"
Sam sobie możesz coś takiego wydać przecież, w dodatku będziesz miał numer 1![]()
W dodatku jest to wprowadzanie w błąd, legitymacja przypomina legitymacje prasowe. Równie dobrze można zrobic cos na wzór legitymacji policji albo innych służb. Moin zdaniem to sie może kwalifikowac pod paragraf.
A tak naprawdę chodzi o zachecenie do zakupu czasopisma, jaki kryzys takie chwyty marketingowe.
Ja zdecydowanie wolałbym mieć Limited Edition nr: milion :-D
A na poważnie:
Jak by tak było to bym sprzedawał samą legitymację albo pobierał opłatę za jej wydanie lub wymyślił składki czy coś tam jeszcze innego. Ale chcę aby czasopismo było powiązane z klubem i odwrotnie. Każdy może sobie zrobić legitymację jaką chce i w zasadzie do wszystkiego. Ale nasza legitymacja upoważnia do publikacji zdjęć a to na początek jest już coś. Chcę aby legitymacja była takim pierwszym prawdziwym krokiem do uzyskania prawdziwej legitymacji Prasowej a aby to osiągnąć wypada a nawet jest niezbędne mieć publikacje własnych zdjęć.
Co do Vitez-owego strzelania w kolano to rynek fotograficzny jest dość trudny i hermetyczny dlatego też nie sądzę aby liczba chętnych do zarabiania na zdjęciach była jakaś ogromna.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Publikacji zdjęć u Ciebie w czasopiśmie czy publikacji zdjęć w ogóle ? Bo generalnie znam dość sporo ludzi publikujących bez żadnych legitymacji...
Mi generalnie nic do tego i całkowicie rozumiem chęć sprzedaży prenumerat w momencie jak się jest wydawcą, ale nie widzę specjalnie zależności uzyskania legitymacji prasowej od posiadania legitymacji klubu miesięcznika Lustrzanka (chyba że Ty zaczniesz je wydawać).
Nie trzeba mieć też zdjęć, wystarczy dostać numer ISSN i można wydawać, nawet samemu sobie...
Ale aby dostać numer ISSN musisz mieć okładkę i zarejestrowany tytuł prasowy w sądzie. Ale można zrobić wszystko nie ma problemu.
Ja znam mnóstwo ludzi publikujących zdjęcia też bez legitymacji i samemu też takowej nie posiadam. Ale większość z nich ma już doświadczenie, znajomości itd. Klub jest dla osób chcących postawić pierwszy krok w tym kierunku.
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 26-03-2009 o 20:52
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
W takim razie nie ma się co martwić, kryzys jest strasznie słaby.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Robicie problem z niczego. Jakie paragrafy? Jakie wprowadzanie w błąd? Nie wiem w czym ta legitymacja przypomina prasową? Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że DO przypomina nową legitymację policyjną, czy kartę do garażu.![]()
Canon 5DII, 30D, EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II Pentax K10D, MZ50, DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC
Kuzi4 - co myślę?. Ode mnie otrzymasz lepszą legitymację. Mogę na niej nawet napisać, że na wszelkiego rodzaju imprezy masz wstęp wolny. A za zdjęcia to mają Ci zapłacić. :-)
Kurde, od **** strony napisałem. Nie ważna ta legitymacja "na wzór prasowej" bo przecież taką sam mogę sobie zrobić... Bardziej chodziło mi o zniżki na warsztaty i inne imprezy organizowane przez Nich. Może ktoś uczestniczył/korzystał - może warto się zainteresować. A prenumerata - cóż, pewnie się ze zniżek nie zwróci ale doświadczenie i wiedza wyniesione z warsztatów mogą okazać się bezcenne... Dlatego proszę o opinię czy warto.