To opowiedz mi jaka to 50 1.4 jest pomylka. Dla mnie to ********e szklo do fotografii portretowej wewnatrz.
Co sie tyczy 85-tki to predzej znajde rzesze zadowolonych z teg oszkla, niz nie zadolownych. Sam zaliczam sie do zadowolonych.
W/w dwa szkla w klasie amatorskiej czy amatorsko zaawanoswanej sa klasa sam w sobie jesli chodzi o portret. Dla profi ten tami pewnie bedzie nie za drogi jednak pewnie beda woleli eLki, ktore moze sa drozsze, ale i pewnie od niego lepsze.
Tamrony maja dosc duzy rozrzut jakosciowy, a wiec czy beda ostre od 2.0 smiem watpic. Nie mowie juz o tym, ze w/w tutaj 85-tka i 50-tka maja ostrosc akceptowalna od pelnej dziury, chyba, ze trafisz na faktycznie felerna sztuke o co znacznie trudniej niz u Tamrona.
EDIT:
Ja zdaje sobie sprawe, ze w/w szkla maja pewne wady, jednak ilosc zalet jest zdecydowanie przewazajaca. Jak bedziemy tak rozkladac zdjecia na czynniki pierwsze i analizowac w 100% powiekszeniu to sie okaze, ze nagle wszystkie eLki sa do ****. Onanizm jest nie wskazany , lepiej robic fotki.