Jest powiew nadziei, że:
- będzie nowy silnik
- będą nowe szkła do FF
- światełko f/2 sugeruje, że wiedzą o potrzebie produkowania jasnych szkieł, a to dobrze
Póki co mamy odpowiednik 60 USM. Trochę jaśniejszy co prawda, szkoda że nie pod FF.
Jest powiew nadziei, że:
- będzie nowy silnik
- będą nowe szkła do FF
- światełko f/2 sugeruje, że wiedzą o potrzebie produkowania jasnych szkieł, a to dobrze
Póki co mamy odpowiednik 60 USM. Trochę jaśniejszy co prawda, szkoda że nie pod FF.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Teraz dwa pytania:
- kiedy będzie realna możliwość obmacania tego szkła (10-24 pod canona nadal nie widać)?
- jest jakaś przewidywalna cena?
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
jeżeli będzie kosztował tyle co t90 to jest moim kolejnym zakupem w miejsce tele, właśnie tego chciałem.. jasnej portretówki i makro w jednymbrawo!
Oby był ostry przy tym 2.0. T90 niestety trzeba było przymykać... pod tym względem lepiej wypada C100 makro.
PS: Mkania, masz przecież 50 1,8... więc jasną portretówkę już masz ;-)
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
Nic nie widać. Zapewniam Cię, że 90 jest ostraDoczytałem, że obiektywy do testów dostarcza jeden ze sklepów. Może po prostu wysyłają tam poprzebierane egzemplarze przez klientów? To by było logiczne.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 25-03-2009 o 18:16
O obiektywach wiem prawie wszystko
T90 jest ostrzejszy od C100 2,8USM, w wielku testach, jednak ten drugi ma USM![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.