Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: 24-70L vs. 28-70L

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin
    Tak się składa że jest dobra Gdybym nie musiał to bym się nie pozbywał...

Corwin
    Ja również chętnie zobaczę przykładowe fotki przy f/2.8, bez obróbki, pełny rozmiar. Prosiłbym na p13ka@p13ka.pl.

Domyślnie

A ja je wyślę, zarówno Arkanowi jak i p13ce - bez JAKIEJKOLWIEK OBRÓBKI, PROSTO Z APARATU Mam nadzieję ze macie skrzynki bez ograniczeń. Bo jak widzę poszukiwanie ostrości staje się trochę chorobliwe...

Dodane - Arkan, outlook odrzuca mi podany przez Ciebie adres email:
    arkan(wywal_to)@arkan.net.pl
    Do p13ki fotki poszly.

Acha, w tych fotkach, punkt AF na cyfrze "4" pudełka.
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 24-08-2005 o 16:12
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Poszukaj dobrego egzemplarza 28-70/2.8L a będziesz zadowolony tak jak ja :grin:
    Ja szczerze mówiąc nie byłbym zadowolony tak jak ty - w tym porównaniu z zegarkiem piękna aberracja chromatyczna na zdjęciu z 28-70L wychodzi w blikach ;-) Jeśli miałbym mieć taką aberrację ze szkła za 3-4 tysiące złotych, to chyba wolałbym kupić sobie jakąś hybryde typu A200 - co prawda aberracje były by pewnie nie mniejsze, ale za to ile taniej ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber
    A ja je wyślę, zarówno Arkanowi jak i p13ce - bez JAKIEJKOLWIEK OBRÓBKI, PROSTO Z APARATU Mam nadzieję ze macie skrzynki bez ograniczeń. Bo jak widzę poszukiwanie ostrości staje się trochę chorobliwe...
    Dzięki! Mam tak dużą skrzynkę, że nie powinno być problemu, a moja prośba o sample to raczej ciekawość, chęć porównania z moim naprawdę dobrym 28-70L. :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    Ja szczerze mówiąc nie byłbym zadowolony tak jak ty - w tym porównaniu z zegarkiem piękna aberracja chromatyczna na zdjęciu z 28-70L wychodzi w blikach ;-) Jeśli miałbym mieć taką aberrację ze szkła za 3-4 tysiące złotych, to chyba wolałbym kupić sobie jakąś hybryde typu A200 - co prawda aberracje były by pewnie nie mniejsze, ale za to ile taniej ;-)
    Oj bez przesady, w końcu to pełna dziura a z aberracją można sobie poradzić, gorzej z mydłem :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dodane - Arkan, outlook odrzuca mi podany przez Ciebie adres email:
    arkan(wywal_to)@arkan.net.pl
    Do p13ki fotki poszly.

po prostu wytnij (wywal_to) z adresu :-)
    Pentax K-5 II, Leica M9

Domyślnie

Zwarzywszy na to ze zawodowo zajmuję się sieciami komputerowymi i firewallami to niezla wtopa )) Ok, wysle za chwilę, Arkan

Domyślnie

Dla mnie nie ma problemu - tylko foty troche ciemne (kwestia pomiaru światla - powinienem dać albo korekcje ekspozycji albo włączyć matrycowy). A poniewaz nietknięte postprocesingiem to tak zostały.
    Ale akurat to nie przeszkodzi ocenić obiektywu. Nie jest może tak ostry jak moj 50/1.4 przy 2.8 ale dla mnie wystarcza.
    Fotki zrobilem przy 24, 28, 50 i 70 (zeby byl w miarę pełny przegląd) wszystko przy f2.8

Pozdrawiam
    Amber

Dopisane: Arkan - dostalem info z Twojego serwera poczty - ograniczenia wielkości na Twojej skrzynce odrzucily maila(quota exceeded).
    Wielkość załączników w moim mailu - ok 10 MB (4 fotki)
    Podaj mi maksymalną wielkość przesyłki jaką serwer dopuszcza w Twojej skrzynce - to wysle po 2 lub po 1 fotce.
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 24-08-2005 o 17:45

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Arkan, (oczywiście za pozwoleniem właściciela fotki?) możesz na chwilę zawiesić tę fotkę na swojej stronie? Też jestem mocno zainteresowany tym sampelkiem.
    Przyłączam się do prośby

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(...)
    Do p13ki fotki poszly.
    Amber, dzięki za fotki. Dla mnie ostrość jest wystarczająca. Chętnie bym taki zakupił...
    Jeżeli wyrażasz zgodę to mogę je wrzucić na serwer i udostępnić forumowiczom.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów