Ja również chętnie zobaczę przykładowe fotki przy f/2.8, bez obróbki, pełny rozmiar. Prosiłbym na p13ka@p13ka.pl.Zamieszczone przez Corwin
Ja również chętnie zobaczę przykładowe fotki przy f/2.8, bez obróbki, pełny rozmiar. Prosiłbym na p13ka@p13ka.pl.Zamieszczone przez Corwin
A ja je wyślę, zarówno Arkanowi jak i p13ce - bez JAKIEJKOLWIEK OBRÓBKI, PROSTO Z APARATUMam nadzieję ze macie skrzynki bez ograniczeń. Bo jak widzę poszukiwanie ostrości staje się trochę chorobliwe...
Dodane - Arkan, outlook odrzuca mi podany przez Ciebie adres email:
arkan(wywal_to)@arkan.net.pl
Do p13ki fotki poszly.
Acha, w tych fotkach, punkt AF na cyfrze "4" pudełka.![]()
Ostatnio edytowane przez Amber ; 24-08-2005 o 16:12
Wind i ...ciągłe wydatki...
Ja szczerze mówiąc nie byłbym zadowolony tak jak ty - w tym porównaniu z zegarkiem piękna aberracja chromatyczna na zdjęciu z 28-70L wychodzi w blikach ;-) Jeśli miałbym mieć taką aberrację ze szkła za 3-4 tysiące złotych, to chyba wolałbym kupić sobie jakąś hybryde typu A200 - co prawda aberracje były by pewnie nie mniejsze, ale za to ile taniej ;-)Zamieszczone przez p13ka
Dzięki! Mam tak dużą skrzynkę, że nie powinno być problemu, a moja prośba o sample to raczej ciekawość, chęć porównania z moim naprawdę dobrym 28-70L. :-)Zamieszczone przez Amber
Oj bez przesady, w końcu to pełna dziura a z aberracją można sobie poradzić, gorzej z mydłem :wink:Zamieszczone przez Angmar
po prostu wytnij (wywal_to) z adresu :-)Zamieszczone przez Amber
Pentax K-5 II, Leica M9
Zwarzywszy na to ze zawodowo zajmuję się sieciami komputerowymi i firewallami to niezla wtopa)) Ok, wysle za chwilę, Arkan
![]()
Dla mnie nie ma problemu - tylko foty troche ciemne (kwestia pomiaru światla - powinienem dać albo korekcje ekspozycji albo włączyć matrycowy). A poniewaz nietknięte postprocesingiem to tak zostały.
Ale akurat to nie przeszkodzi ocenić obiektywu. Nie jest może tak ostry jak moj 50/1.4 przy 2.8 ale dla mnie wystarcza.
Fotki zrobilem przy 24, 28, 50 i 70 (zeby byl w miarę pełny przegląd) wszystko przy f2.8
Pozdrawiam
Amber
Dopisane: Arkan - dostalem info z Twojego serwera poczty - ograniczenia wielkości na Twojej skrzynce odrzucily maila(quota exceeded).
Wielkość załączników w moim mailu - ok 10 MB (4 fotki)
Podaj mi maksymalną wielkość przesyłki jaką serwer dopuszcza w Twojej skrzynce - to wysle po 2 lub po 1 fotce.
Ostatnio edytowane przez Amber ; 24-08-2005 o 17:45
Przyłączam się do prośbyZamieszczone przez mmsza
![]()
Amber, dzięki za fotki. Dla mnie ostrość jest wystarczająca. Chętnie bym taki zakupił...Zamieszczone przez Amber
Jeżeli wyrażasz zgodę to mogę je wrzucić na serwer i udostępnić forumowiczom.