Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 233

Wątek: Daj zrobić zdjęcie !!!

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez htx Zobacz posta
    3. jak słowo nie skutkuje, to polecam:
    http://www.militaria.pl/cocoon/produ...fiers=category
    Kończę z grami i idę na siłkę! Otwieram linka, patrze - pałka i szukam ile obrażeń zadaje :P
    Cytat Zamieszczone przez adwent Zobacz posta
    Noo- z tym umysłem to już spore nadużycie :wink: . Dres to raczej stan dysfunkcji ośrodkowego układu nerwowego.
    Nie dres tylko Nowohucki strój ludowy.

Mnie ludzie zagadują zawsze o statyw o_O czy to jakiś "żuljan" na łąkach, czy dresy w parku. Puki co bez złych przeżyć.
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Nigdy jej nie trzymam. Slyszy i rozumie mój oddech.Każdą myśl.Odwaga?Zaden pies{ [czlowiek][porzadny]}nie zna tego slowa.Trudno,trzeba.To jest wlasciwe słowo.Kochajcie swoje psy.Pozdrawiam.
    Nie chodzi mi o podejście do psa ale do przepisów. Pies wyprowadzany na spacer powinien być na smyczy i w kagańcu, inaczej może cię mandat czekać (parę razy już widziałem wypisywanie mandatów przez straż miejską z tego właśnie powodu). Szczegółów podstawy prawnej nie znam - tylko ogólnie ostrzegam.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Szczegółów podstawy prawnej nie znam - tylko ogólnie ostrzegam.
    Podstawa to zwykle uchwała Rady Miasta, a mandat na podstawie art. 77 kodeksu wykroczeń: "Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany."

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

york w kagańcu...rulezzz
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    To jest Bona.Mój dobry cień.Jestem duzym pogodnym facetem.Ona jest dużym miłym psem.Naprawde nigdy sie nie denerwuje.Nawet gdy.. ja tez sie wtedy nie denerwuję ,trzymac pieska to moj cień, no wlasnie to nie mój wladca,rozumiemy się bez słów.Sprawdzone.Nigdy jej nie trzymam. Slyszy i rozumie mój oddech.Każdą myśl.Odwaga?Zaden pies{ [czlowiek][porzadny]}nie zna tego slowa.Trudno,trzeba.To jest wlasciwe słowo.Kochajcie swoje psy.Pozdrawiam.
    Wiedziałem Janmar, że z Ciebie równy chłop!

Piękny okaz! Ja też mam potężnego owczarka niemieckiego - nazywa się Azja i jest potężna (ok. 55 kg)

Spaceruje ze mną po lasach (tak, tak, znam przepisy ) i pustkowiach. Drugi mój pies jest na to nieco za mało ułożony i nieco za mały.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 07-12-2007 o 18:59

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Nie chodzi mi o podejście do psa ale do przepisów. Pies wyprowadzany na spacer powinien być na smyczy i w kagańcu, inaczej może cię mandat czekać (parę razy już widziałem wypisywanie mandatów przez straż miejską z tego właśnie powodu). Szczegółów podstawy prawnej nie znam - tylko ogólnie ostrzegam.
    Duzy off top, ale ten przepis jest kretynski na calej linii. Bo do czego to dochodzi, zebym ja swojego psa musial bronic przed bezpanskimi kundlami, ewentualnie agresywnymi ratlerkami starszych pan Bo kiedy pies ma kaganiec, na obrone nie ma szans.

Swoja droga ratlerki, albo jamniki sa duzo bardziej niebezpieczne niz prowadzony przy nodze, dobrze ulozony bokser, owczarek, czy inny rottweiler. IMO na 100% wystarcza sama smycz, a kaganiec w momencie kiedy pies ze smyczy zostaje spuszczony.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

A jest przepis, w jakim stroju powinno się wyprowadzać dresa na spacer?
    __________________________________________________ ____
    " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
    chyba że... muszą zbudować drogę."

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

hehe...Wałbrzych...miasto olimpijczyków...wszyscy chodzą w dresach
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

mam psa i z tego co się orientuję to pies musi być w kagańcu ALBO na smyczy. Nie ma obowiązku męczenia go kagańcem i smyczą na raz.

A jest przepis, w jakim stroju powinno się wyprowadzać dresa na spacer?
    w pierdlu mają pewnie tak jak na filmach, placyk na który ich wypuszczają

więc chyba powinno wypuszczać się na spacer dresa niezamaskowanego. Lepiej dla normalnych

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Moja Bona na widok głupka bierze odemnie smycz ,kaganiec i zakladalAjak widzi dresa to jeszcze zaklada sobie kajdanki[dwie pary bo ma cztery łapy].A jak widzi normalnego czlowieka ,dziecko to cieszy sie ,Głupia.
    KMV10, Tak.Po lasach i pustkowiach.Pozdrawiam Cię.

Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów