Strona 9 z 24 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 233

Wątek: Daj zrobić zdjęcie !!!

Radziu(W-wa)
    Guest

Domyślnie

Czasem zagladam na forum poczytac, ale ten watek sprawil ze musze napisac pare rzeczy.
    Mam niecale 170cm wzrostu i waze 50kg. wiec jestem chudzielcem. Pomimo to nigdy(chociaz mialem rozne sytuacje) nikt nie zaczepil mnie (chociaz czasami latam z plecakiem wypelnionym sprzetem i aparatem w dloni).
    Moje rady:
    -nie pokazywac ze sie boicie (dresy sa jak zwierzeta, wyczuwaja strach )
    -aparat w dloni, pasek wokol reki, na szyje zakladac tylko przy zmianie obiektywu
    -nie zwracac na nich uwagi (kiedys slyszalem o fotografie ktory stojac w tlumie i fotografujac go, byl przez ludzi nie zauwazany [ktos wie jak mial na imie?], po prostu ludzie nie zwracali na niego uwagi)
    -monopod to dobry pomysl, ale nie chce miec na sumieniu dresa, zawsze w kieszeni mam gaz pieprzowy (dziala, sprawdzone na sobie )
    -dobrze jest zabierac kumpli, ale sprawdzonych (dobrze jest brac przynajmniej dwoch, jak raz zabralem jednego to spie******)

To chyba tyle.
    Zycze duzo dobrego swiatla.
    Pozdrawiam
    Radziu
    P.S. Warszawska praga nie jest taka zla

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktos sie z moimi gabarytami pomylil bo ponad 95 kg to nie mam no ale ponad 195cm to jest ... i jakos mnie jeszcze nikt nie zaczepial.
    Pragi sie nie boje bo moja dziewczyna jest stamtad 8) ale grunt ze z gazem, paralizatorem czy monopodem czlowiek moze sie czuc bezpieczniejszy.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Fajnie mieć także sprzęcior w plecaku...
    Chociaż zawsze dSLR pewnie pozostanie w ręku albo na szyji...
    W każdym bądź razie lepiej się pewnie będzie spierdzielało z plecakiem niż z torbą na ramię...

PS. Jak pisałem o Londynie to faktycznie zdarzyły mi się dwa incydenty...z tym że nie miałem wtedy sprzęta ze sobą, bo nie miałem go jeszcze wtedy wogóle
    Raz to w Halloween gonili mnie czarni za moją komórką na której była migająca naklejka...
    A drugi raz to w biały dzień w centrum miasta jakiś czarny się przypałętał i groźił, że jak nie dam mu kasy na frytki to ma nóż za pasem...
    Na szczeście nie byłem wtedy sam...Kumpel odstąpił mu swoje frytki...
    Najśmieszniejsze to to, że akurat trzymałem portfel w ręku...

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Chyba trochę przesadziłeś. Nie ma chyba bardziej uroczego motywu niż dzieci
    Nie przesadzilem Pisalem o swoich odczuciach i w pelni sobie zdaje sprawe ze "ludzie sa rozne".

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    A wracając do tematu to łażenie po rozpadających się ruderach i innych cholerach może skończyć się nie tylko łomotem od dresów i utratą sprzętu ale również nieszczęśliwym wypadkiem i też utratą sprzętu
    Jasna sprawa. Ogolnie rzecz biorac trzeba takze stwierdzic ze zycie w wiekszosci przypadkow konczy sie smiercia

Powazniej. Nie wejde do rudery, to nie bede mial zdjecia z rudery, wybor nalezy do mnie. Dziwi mnie tylko poroporcja "bojacych" do robiacych zdjecia, w koncu to forum foto a nie ubezpieczeniowe
    Ostatnio edytowane przez fredi ; 28-07-2005 o 15:10

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    hehe a kto jest frajer ? ten co nie umie sie przed piecioma roslymi osilkami obronic? no rzeczywiscie frajer, bo nie dal rady...
    Nemeo, polemizuj, niech wiedza ze na slasku wcale nie ma tak zle Slask to piekne miejsce raczej
    o frajerach widzę, że napisali dalej więc nie będę rozszerzał.
    Cytat Zamieszczone przez kocis
    Frajer to taki koleś, który nie zna praw przyrody i pcha się sam w enklawy zastrzeżone dla tubylców. Tak jest i na Śląsku i w Warszawie, Poznaniu i Łodzi też. Pewnie i w Londynie, Paryżu i ....
    A niektórym nadzieja ustrzelenia ciekawego kadru przysłania rozsądek.
    tu mogę urazić kogoś, (ttrudno) jak kiedyś latałem ze sprzętem to pierwsze pytanie - skąd jesteś i kogo znasz. jak nie znasz nikogo - to frajer, buch w czapkę, sprzętu ni ma i kropka. :-( (wolę nie polemizować)
    a co do śląska - to klimacik macie niezły może ciut za dużo SO2 i CO2 , ale co prawda to prawda Śląsk to pikne miejsce :wink:
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radziu(W-wa)
    dresy sa jak zwierzeta, wyczuwaja strach
    może by tak ktoś wrzucił fajne zdjęcie dresa, ala ortalion ze Stadionu X-lecia
    co niektórzy koledzy z zagranicy będą wiedzieć na kogo uważać jak do nas wpadną na mały plenerek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K2_verti
    tu mogę urazić kogoś, (ttrudno) jak kiedyś latałem ze sprzętem to pierwsze pytanie - skąd jesteś i kogo znasz. jak nie znasz nikogo - to frajer, buch w czapkę, sprzętu ni ma i kropka. :-(
    I, z tego co wyczuwam z Twoich kilku ostatnich postow, uwazasz to za normalne? Bo przeciez "wystarczy chodzic tam, gdzie sie kogos 'zna'"...

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    I, z tego co wyczuwam z Twoich kilku ostatnich postow, uwazasz to za normalne? Bo przeciez "wystarczy chodzic tam, gdzie sie kogos 'zna'"...
    napisałem tylko to z czym się do tej pory spotkałem i jakie jest moej odczucie! z drugiej strony przecież nie znam wszystkich ziomali na Woli, MOkotowie czy w innej dzeilnicy w innym miescie. moja rada poprostu trzeba uwazać!
    uważam to za chore, że aby chodzić ze sprzętem trzeba mieć waszą posturę, w kieszeni zawsze gaz, lub rozglądać się po bokach czy ktoś nie obserwuje.
    może się to zmieni - wejdzie jakaś ustawa zakazującą chodzić w dresach w godzinach 10-22, może surowsze i "szybsze" prawo...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Czy ma wogóle sens jakieś rozmowy w sytuacji zagrożenia dresami...?
    Wydaję mi się że trzeba poprostu spr****ć.

To się pewnie tak łatwo mówi...

Ale jak już będzie tak daleko to podejrzewam, że załączy mi się ten wrodzony zmysł terminatora-predatora i co by nie było, że spotkacie jakiegoś dresa z 20D na czole odbitym

Za dużo musiałem się nabakać żeby oddać to, co dla mnie tyle jest warte...

A oni dalej swoje...: 'ja jestem king brus li karate mistrz'....

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Popieram Muflona, jezeli nie znasz nikogo robisz gdzies plener, i kradna Ci sprzet to jestes ofiara losu? frajerem? wedle mnie ubogi na umysle i frajer jest ten kto na cudza rzecz sie lasi, nie zmienie polskiej rzeczywistosci, ale moge zaczac opd siebie i miast traktowac takie zachowanie jak normalne zaczac je lepiej negowac. Straszny z Ciebie pewniak K2_verti, nie probuje Ci ublizac ale zastanawiam sie ile Tobie i na jaka kwote nakradli sprzetu ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 9 z 24 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów