Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Wątek: Daj zrobić zdjęcie !!!

Mieszany widok

Radziu(W-wa)
    Guest

Domyślnie

Czasem zagladam na forum poczytac, ale ten watek sprawil ze musze napisac pare rzeczy.
    Mam niecale 170cm wzrostu i waze 50kg. wiec jestem chudzielcem. Pomimo to nigdy(chociaz mialem rozne sytuacje) nikt nie zaczepil mnie (chociaz czasami latam z plecakiem wypelnionym sprzetem i aparatem w dloni).
    Moje rady:
    -nie pokazywac ze sie boicie (dresy sa jak zwierzeta, wyczuwaja strach )
    -aparat w dloni, pasek wokol reki, na szyje zakladac tylko przy zmianie obiektywu
    -nie zwracac na nich uwagi (kiedys slyszalem o fotografie ktory stojac w tlumie i fotografujac go, byl przez ludzi nie zauwazany [ktos wie jak mial na imie?], po prostu ludzie nie zwracali na niego uwagi)
    -monopod to dobry pomysl, ale nie chce miec na sumieniu dresa, zawsze w kieszeni mam gaz pieprzowy (dziala, sprawdzone na sobie )
    -dobrze jest zabierac kumpli, ale sprawdzonych (dobrze jest brac przynajmniej dwoch, jak raz zabralem jednego to spie******)

To chyba tyle.
    Zycze duzo dobrego swiatla.
    Pozdrawiam
    Radziu
    P.S. Warszawska praga nie jest taka zla

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktos sie z moimi gabarytami pomylil bo ponad 95 kg to nie mam no ale ponad 195cm to jest ... i jakos mnie jeszcze nikt nie zaczepial.
    Pragi sie nie boje bo moja dziewczyna jest stamtad 8) ale grunt ze z gazem, paralizatorem czy monopodem czlowiek moze sie czuc bezpieczniejszy.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Fajnie mieć także sprzęcior w plecaku...
    Chociaż zawsze dSLR pewnie pozostanie w ręku albo na szyji...
    W każdym bądź razie lepiej się pewnie będzie spierdzielało z plecakiem niż z torbą na ramię...

PS. Jak pisałem o Londynie to faktycznie zdarzyły mi się dwa incydenty...z tym że nie miałem wtedy sprzęta ze sobą, bo nie miałem go jeszcze wtedy wogóle
    Raz to w Halloween gonili mnie czarni za moją komórką na której była migająca naklejka...
    A drugi raz to w biały dzień w centrum miasta jakiś czarny się przypałętał i groźił, że jak nie dam mu kasy na frytki to ma nóż za pasem...
    Na szczeście nie byłem wtedy sam...Kumpel odstąpił mu swoje frytki...
    Najśmieszniejsze to to, że akurat trzymałem portfel w ręku...

Bywalec Awatar K2_verti
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radziu(W-wa)
    dresy sa jak zwierzeta, wyczuwaja strach
    może by tak ktoś wrzucił fajne zdjęcie dresa, ala ortalion ze Stadionu X-lecia
    co niektórzy koledzy z zagranicy będą wiedzieć na kogo uważać jak do nas wpadną na mały plenerek
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Uprawnienia umieszczania postów