Butelkę z gazem, to się, Kolego, w kieszeni gaci trzyma,Zamieszczone przez Marfackib
bo nim byś ją w torbie namierzył i wyciągnął, to.......
Butelkę z gazem, to się, Kolego, w kieszeni gaci trzyma,Zamieszczone przez Marfackib
bo nim byś ją w torbie namierzył i wyciągnął, to.......
Hehe... może trzeba założyć szkołę uczącą samoobrony dla fotografów ;-)
Takie monopod-fu byłoby całkiem skuteczne nawet na liczne stado wroga :P
Wątpie by ktokolwiek podniósłby się po ciosie Jupiterem przez głowę...
ewentualnie monopod powyklejac ćwiekamia koncowke zawsze maczac w jadzie kobry
![]()
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
widzę, że istnieje conajmniej 5 sposobów na dresa:Zamieszczone przez Harnash
po pierwsze - wysoki wzrost+masa typu Czacha i Vitez - czyli po 190 cm i ponad 95kilo i dres cię omija, jeżeli nie masz wzrostu lub masy-polecam siłownię: mała seria 4 razy w tygodniu po 2 godziny przez 2 lata!- wtedy będziesz nosić: 2x400mm/2,8 +dwa mareczki, +zestaw 28-70,70-200,monopody, torby, krzesełka, masę pierdół, laptopa albo i dwa=35kg, 100 metrów będziesz robić jak Black America Sprinter w 9,8s. Jeżeli nie masz wzrostu (dla tych po 160cm) - obowiązkowo rozciąganie na kole, byle nie za dużo (maks do rozmiarów Dydek).
po drugie - metoda ciężkiego sprzętu (efekt po dwóch latacj jw, wygląd pudziana), co niby można byłoby się nim bronićwięc wszyscy kupujemy Jupitery i ciężki radziecki sprzęt łącznie z czołgiem i wyrzutnią ziemia-ziemia. Bo chyba bym nie użył pięknej białej spod litery L
po trzecie - gaz w torbie, kieszeni, lub innym dogodnym miejscu. Polecam zaopatrzyć się odrazu w Sarin, lub coś co kładzie wroga w promieniu 300m. Obowiązkowo maska przeciwgazowa i strój ochronny ala Czarnobyl!
po czwarte najlepiej odrazu udać się do sklepu ala 3 paski i pumka i kupić sobie ładni sztruksowy dresik i żarówkowe buciki, co by nikt nas nie ruszał.jak wydałeś wszystko na L-kę to załatw sobie minimum ortalion ze stadionu
po piąte nie wychodzić z domu i fotografować teściową bądż tablice testowe
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
... po szóste - znaleźć miejsce gdzie dres kojarzy się nadal z ubraniem
Ale swoją drogą, tak sobie czasem patrzę na moje Manfrotto i myślę, że miałbym opory przed uderzeniem tym kogoś, zwłaszcza w okolice głowy. To naprawdę może zabić :-/
jeszcze min. 20 lat Polskich Zmian GospodarczychZamieszczone przez muflon
![]()
D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
Ogolnie to bardzo mnie to wk*****a, że wciaż nie można się czuć bezpiecznie.
W PL powinni juz dawno sie zorientować, że resocjalizacja nie przynosi żadnych efektów i brać się ostro za przestępców...
Złodziejom to jak w Chinach powinni ręce upier****ć, albo co najmniej nogi z **** powyrywać
W każdym bądz razie od pażdziernika przenoszę się do W-wy, więc nie wiem jak to będzie, ale mam nadzieję, że incydentów będzie jak najmniej...
Po osiedlach się kręcić nie będę...
W końcu pracowałem ponad rok na graty z mojej stopki...
Pozatym, to powinien być odruch wrodzony u każdego, że na widok dresa to nóż się sam w kieszeni otwiera...
O gazie pomyślę...
Balony z kwasem...by się przydały...![]()
A ja byłem świadkiem (w Krakowie na Kazimierzu) jak koleś oberwał monopodem przez łeb. Przykro było patrzeć. Myślę, że do końca życia będzie miał ciężki uraz psychiczny.
Monopod nie ucierpiał zbytnio.
O właśnie, jaki monopod polecacie?
(just kidding ;-) )