Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 233

Wątek: Daj zrobić zdjęcie !!!

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    mam psa i z tego co się orientuję to pies musi być w kagańcu ALBO na smyczy. Nie ma obowiązku męczenia go kagańcem i smyczą na raz.,
    To zalezy chyba od konkretnego postanowienia wladz miasta. U mnie obowiazkowy jest jedno i drugie.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie chodzi mi o podejście do psa ale
    Rozumiem co chcesz powiedziec.wiem ze lubisz stworki rozne.Szacunek dla Ciebie za to{[mam trzy koty].i jestem gabarytowo większy od Ciebie ,a wiec na pewno mam rację}.Przykro mowic ale na stare lata zaczynam się robic troche upierdliwy jesli chodzi o prawo do Życia ktore czlowiek [ ] rezerwuje tylko dla siebie,powiedz czym byłby swiat bez kotów . Dlatego nie odpuszczam.a mandat? mandat K...zapłacę a mój pies nie bedzie mial na twarzy kagańca..Pozdrawiam Cię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=Bagnet007;399347]Ja tam się nie mam czego ob,,[Quote]
    Corka moja ma takiego tygrysa,Kubek w kubek.Wynajmowali w miescie ... mieszkanie i z tego powodu tygrys byl półtora roku u mnie.Bardzo mi go brakuje.Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 08-12-2007 o 00:18 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ja jeszcze nie miałem okazji, żeby ktoś mnie zaatakował robiąc foty .... Ostatnio jedynie to mi telefon z za ucha wyrwali ... Oto moje rady
    1 Widząc dresów :
    a) Widząc dresów nie omijaj ich łukiem
    b) zawsze patrz przed siebie głowa do góry
    c) nie zerkaj, nie obracaj się ( dla nich to jest powód do ataku )
    d) bądź pewny siebie
    2 Kiedy stoją twarzą w twarz i mówią " dawaj sprzęt "
    a) Użyj broni jeżeli masz
    - Pałka Teleskopowa - łatwa w użyciu, poręczna i mieści się w torbie. Dość skuteczna
    - Różnego typu gazy - Myślę, że najlepsza legalna broń do samoobrony
    - Paralizatory - Szczerze mówiąc nie wiem jak działa.. Mój kuzyn kiedyś swojego brata popieścił i nie było tak źle. Poszedł do sklepu i go oddał, ale że nie chcieli przyjąć bo działał, a on zapytał jak działa ?? I pokazał sprzedawcy
    że nie używając go na sobie .....
    - Kamienie, patyki lub poprostu udać świra
    i jeszcze jest coś takiego jak alarm do bryloczków przeważnie kobiety tego używają przeciw gwałtom - niby nic, ale taki alarm może takich dresów spłoszyć.
    b) Ucieczka - najlepiej w miejsce gdzie jest dużo ludzi
    c) Dogadać się z nimi - np. sprzęt dostałem od dziadka jest dla mnie bardzo ważny nie jest za wiele warty ale dla mnie bardzo w zamian dam wam 20 zł lub czekolade
    3. Kiedy Ci zabrali już sprzęt
    a) Wołać pomoc
    b) zgłosić na policje
    c) Mogę przeklinać używając cenzury??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Rozumiem co chcesz powiedziec.wiem ze lubisz stworki rozne.Szacunek dla Ciebie za to{[mam trzy koty].i jestem gabarytowo większy od Ciebie ,a wiec na pewno mam rację}.Przykro mowic ale na stare lata zaczynam się robic troche upierdliwy jesli chodzi o prawo do Życia ktore czlowiek [ ] rezerwuje tylko dla siebie,powiedz czym byłby swiat bez kotów . Dlatego nie odpuszczam.a mandat? mandat K...zapłacę a mój pies nie bedzie mial na twarzy kagańca..Pozdrawiam Cię.
    Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Ja tam się nie mam czego ob,,
    Corka moja ma takiego tygrysa,Kubek w kubek.Wynajmowali w miescie ... mieszkanie i z tego powodu tygrys byl półtora roku u mnie.Bardzo mi go brakuje.Pozdrawiam.
    Super psisko. Traktuje go prawie jak człowieka :smile:. Mam podobne poglądy nt. m.in. kagańców jak Ty, ale to już off-topic.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Dopiszę jeszcze do tematu, że warto jest się ubezpieczyć i wtedy mamy po problemie możemy focić jak tylko chcemy i gdzie chcemy a w przypadku kiedy ktoś nam podprowadzi sprzęt zwraca nam go ubezpieczalnia

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Dopiszę jeszcze do tematu, że warto jest się ubezpieczyć i wtedy mamy po problemie możemy focić jak tylko chcemy i gdzie chcemy a w przypadku kiedy ktoś nam podprowadzi sprzęt zwraca nam go ubezpieczalnia
    Chyba raczej nie w Polsce...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

W Uk konkretnie nie znalazłem ubezpieczalni konkretnie na sprzęt foto, gdzie nie gdzie można przy zakupie wziąć taki. Ja byłem w banku i dowiedziałem się, że potrzeba wziąć ubezpieczenie na dom które kosztuje 35F/m, wtedy nam pokrywa oczywiście wszystko w domu. Natomiast dodatkowe ubezpieczenie do tego ok 20 funtów jest na sprzęt którego używamy poza domem pytałem o wartość 2 tyś funtów ... Niby się opłaca niby nie. Ale jeżeli ma się takie obawy i przeszkadza to odczucie bojaźliwości to na pewno dobrze jest wziąć takie

Stanwok
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    W Uk konkretnie nie znalazłem ubezpieczalni konkretnie na sprzęt foto, gdzie nie gdzie można przy zakupie wziąć taki. Ja byłem w banku i dowiedziałem się, że potrzeba wziąć ubezpieczenie na dom które kosztuje 35F/m, wtedy nam pokrywa oczywiście wszystko w domu. Natomiast dodatkowe ubezpieczenie do tego ok 20 funtów jest na sprzęt którego używamy poza domem pytałem o wartość 2 tyś funtów ... Niby się opłaca niby nie. Ale jeżeli ma się takie obawy i przeszkadza to odczucie bojaźliwości to na pewno dobrze jest wziąć takie
    https://www.pavilioninsurance.com

Jeszcze z nich nie korzystalem ale mysle ze jak dojdzie do mnie 24-105 to ubezpiecze caly komplet...W sumie w UK jest od groma szelkiego rodzaju firm ubezpieczniowych...Google it.
    Zrobilem sobie wyliczenie na wartosc 1200 funtow, z polisa na cala UE i 30 dni na caly swiat wyszlo 7.14funta na miesiac....Nie tak zle jak na moj gust....
    Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Fanastycznie Dzięęęęki !! Za tego linka coś czego szukałem !!.. Narazie mam 400D więc tak się nie sram aż... Ale mimo wszystko wyjście wieczorem czasem staje się nerwowe, a mam zamiar sobie kupić w przyszłym roku sprzętu za około 2 500 funtów .. Więc takie ubezpieczenia na pewno się sprzyda!! .. Tym bardziej, że większość mojego budżetu w fotografię inwestuję i tak pomyślałem co by było skoro by mi np 2 lata ukradli
    Ahhh i chciałem dodać, że w takim bądź razie w PL możecie też użyć takiego ubezpieczenia skoro jest na całą europe !!
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 10-12-2007 o 00:38 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tak, wczoraj czy przed wczoraj napadli goscia 35lat na gurczewskiej w warszawie pod okiem kamery, pobili i zabrali plecak, nie wiem czy foto ale mogl byc foto. Zlapali ich wprawdzie, bo dziwnie duzo policji w warszawie (teoretycznie) ale widac i kamery ich nie powstrzymuja.
    2-3 miesiace temu napadli kobitke w łazienkach w warszawie , zabrali nikona d80 i jakis kit, nie pobili bo mieli noz i sie przestraszyla wiec sie nie stawial, o ile mi wiadomo ich nie zlapali

Strona 23 z 24 PierwszyPierwszy ... 1321222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów