hehe,niestety to nie takie proste.Na podglądzie w aparacie zdjęcia wyglądają super i niby wszystko jest ok,ale komputer nie czyta tak jakby karty.Zdjęcia na niej są,ale komputer ich nie widzi.
hehe,niestety to nie takie proste.Na podglądzie w aparacie zdjęcia wyglądają super i niby wszystko jest ok,ale komputer nie czyta tak jakby karty.Zdjęcia na niej są,ale komputer ich nie widzi.
Udało się,tylko,że plika mają rozszerzenie Cr2.Niestety nie wiem z czym to się jeMógłby Pan jeszcze pomóc?Byłbym wdzięczny
![]()
Cr2 to odpowiednik Canonowskiego RAW'a. Jesli masz oprogramowanie, otwierasz pliki w DPP i je "wywołujesz", klikając file/convert and save. Po tej operaji plik powinien mieć standardowe rozszerzenie JPEG.
Skoro Twój aparat domyslnie robił w RAW'ach, wejdź do menu aparatu, w pierwszej zakładnce fotografowania wybierz jakość pliku i ustaw JPEG, wtedy sprawdź czy da się zgrać zdjęcia na kompa
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Zrobiłem tak jak powiedziałeś Slider i wyszło tak,że pojawiły się tam nazwy tych zdjęć/czyli np.img.0378.cr2 i nad tym napiłem powinno byc zdjęcie,ale jest po prostu krzyżyk,czyli ich nie widzi,a opcja convert and save jest niedostępna![]()
Na płycie pisze 15.1