Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Problem z Canon eos 450d.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bones1993 Zobacz posta
    Czytnik rozwiąże cały problem?Trochę trudno mi w to uwierzyć.Dodam,że posiadam laptopa z czytnikiem kart i zachowuje się dokładnie tak samo jak przez kabel,tzn. "aparat nie został rozpoznany".
    ROTFL Myślisz że czytnik w cudowny sposób pomoże w komunikacji komputer - aparat ?
    Wyciągnij kartę z aparatu, włóż do czytnika i skopiuj zdjęcia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

hehe,niestety to nie takie proste.Na podglądzie w aparacie zdjęcia wyglądają super i niby wszystko jest ok,ale komputer nie czyta tak jakby karty.Zdjęcia na niej są,ale komputer ich nie widzi.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

hehe,niestety to nie takie proste.Na podglądzie w aparacie zdjęcia wyglądają super i niby wszystko jest ok,ale komputer nie czyta tak jakby karty.Zdjęcia na niej są,ale komputer ich nie widzi.
    Co to znaczy nie czyta karty ? Karta (czytnik) będzie w systemie jako któryś tam napęd, skopiuj wszystkie zdjęcia na dysk i otwieraj, oglądaj czy rób cokolwiek tam chcesz docelowym program już z dysku...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Udało się,tylko,że plika mają rozszerzenie Cr2.Niestety nie wiem z czym to się jeMógłby Pan jeszcze pomóc?Byłbym wdzięczny

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Udało się,tylko,że plika mają rozszerzenie Cr2.Niestety nie wiem z czym to się je
    Cr2 to odpowiednik Canonowskiego RAW'a. Jesli masz oprogramowanie, otwierasz pliki w DPP i je "wywołujesz", klikając file/convert and save. Po tej operaji plik powinien mieć standardowe rozszerzenie JPEG.
    Skoro Twój aparat domyslnie robił w RAW'ach, wejdź do menu aparatu, w pierwszej zakładnce fotografowania wybierz jakość pliku i ustaw JPEG, wtedy sprawdź czy da się zgrać zdjęcia na kompa

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Zrobiłem tak jak powiedziałeś Slider i wyszło tak,że pojawiły się tam nazwy tych zdjęć/czyli np.img.0378.cr2 i nad tym napiłem powinno byc zdjęcie,ale jest po prostu krzyżyk,czyli ich nie widzi,a opcja convert and save jest niedostępna

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zrobiłem tak jak powiedziałeś Slider i wyszło tak,że pojawiły się tam nazwy tych zdjęć/czyli np.img.0378.cr2 i nad tym napiłem powinno byc zdjęcie,ale jest po prostu krzyżyk,czyli ich nie widzi,a opcja convert and save jest niedostępna
    A która wersja DPP ? Może jakaś stara ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Nie podchodź do problemu że to już musi być coś z kartą nie tak. Kup czytnik i sprawdź, oczywiście nie jest powiedziane że to jedyne rozwiązanie - to jest najlepsze rozwiązanie.

Uprawnienia umieszczania postów