Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Problem z Canon eos 450d.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm.. W takim wypadku nawet mimo dobrych chęci Ci nie pomogę:-)
    A sprawdzałeś ustawienia w aparacie? Zmieniałeś format pliku z RAW'a na JPEG? Jeśli zwykłych JPEG'ów też by nie chciał czytać, to problem mógłby tkwić tylko w karcie (skoro nie w czytniku):-)

Ile razy formatowałeś kartę w aparacie?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Kartę formatowałem zaraz po zakupie,ale zaraz spróbuje jeszcze raz.A co możesz mi powiedzieć,o tym,że gdy podłączam aparat kablem do kompa pokazuje się napis "camera is not recognized",czy w tym nie tkwi problem?
    Ostatnio edytowane przez bones1993 ; 22-03-2009 o 17:07

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bones1993 Zobacz posta
    A co możesz mi powiedzieć,o tym,że (...)
    Raczej niewiele, zwłaszcza, że nie miałem takiego przypadku:-) sęk w tym, że próbuje wyeliminowac wszystkie przypadki uniemozliwiające transfer, a najłatwiejsze do wykrycia leżą po stronie czytnika i karty.
    Powód takich błędów może być nad wyraz banalny. raz u mnie komputer nie widział się z aparatem ( nie czytał go wogóle jako dysku), zmiana kabla USB załatwila problem..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

A czy błąd może polegać na różnicy wersji,to jest kiss X2,może dlatego aparat nie zostaje rozpoznany

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Zrobiłem tak jak powiedziałeś Slider i wyszło tak,że pojawiły się tam nazwy tych zdjęć/czyli np.img.0378.cr2 i nad tym napiłem powinno byc zdjęcie,ale jest po prostu krzyżyk,czyli ich nie widzi,a opcja convert and save jest niedostępna
    A która wersja DPP ? Może jakaś stara ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Na płycie pisze 15.1

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Na płycie pisze 15.1
    Wystaw gdzieś jednego z cr2 na sieć to zobaczymy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Na płycie pisze 15.1
    Masz nieodpowiednią wersję oprogramowania. To płyta dla starszego aparatu niż Twój. Zażądaj u sprzedawcy właściwej płyty lub pobierz i zainstaluj uaktualnienia stąd (z tym samym skutkiem): http://www.usa.canon.com/consumer/co...nloadDetailAct

Wersja DPP na Twojej płycie to podobno 3.1. Do EOSa 450d pasują wersje 3.3 i nowsze.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

To czyli ściągnę to http://www.usa.canon.com/consumer/co...nloadDetailAct ,zainstaluję i zobaczę czy pójdzie.Uważam,że to świństwo ze strony sprzedającego dawać nieaktualne rzeczy.Bardzo dziękuję wszystkim za pomocNaprawdę porządni z Was ludzie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    UWAGA (POZYTYWNA) :-D
    Wszystko działa już jak należy.Problemem,który uniemożliwiał przerzucenie zdjęć na komputer było przestarzałe oprogramowanie.Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc !!
    Ostatnio edytowane przez bones1993 ; 22-03-2009 o 19:55 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów