Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: lampa do canona 30D

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Myślałem nad używkami, jeśli bym miał z pewnego źródła, to bym pewnie wziął, ale nie wiadomo jak lampa była traktowana, ile "przepracowała" i w jakich warunkach, dlatego bardziej się skłaniam do kupna nowej. Jaka jest różnica między Metzem 50 a 48? Bo tych drugich raczej mało na allegro. Czym oprócz mocy Metz przewyższa Canona? Czytałem gdzieś że lubią się popalić...

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Metz 50 jest właściwie następcą 48. W tym, co wyczytałem na nikoniarzach,to oprócz mocy, szerszego kąta i gorzej ułożonego menu nic więcej nie ma.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

Nie kombinuj ,dla mnie wybór był jednoznaczny przy posiadaniu podobnej kwoty,ale i okazał się trafny z perspektywy czasu-430EXII .Jak dozbierasz to systemową 580tke.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    ...uważam że w tej cenie jest to najlepsza propozycja , lepsza od 430EX II
    Stwierdzenie "lepsza" kompletnie o niczym nie mówi. Może jakiś konkret?
    EOS + Speedlite

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Na placu boju zostały tylko 2 lampy, Canon 430e xII oraz Metz 50af-1. Chyba jednak bardziej się skłaniam ku systemowej błyskotce, chociaż Metz cały czas kusi... Używał ktoś może obu lamp i potrafi wymienić konkretne różnice w użytkowaniu, coś czego nie widać w specyfikacji? Ktoś gdzieś pisał że Metza się gorzej obsługuje. A teraz zadam głupie pytanie, bo pisałem wcześniej nigdy nie korzystałem z lampy, czy te klawisze się w ogóle przydają, czy lampę się obsługuje głównie z poziomu aparatu?
    Przepraszam za ewentualne literówki, pisze z komórki.

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

I co, znajdzie się ktoś miłosierny kto pracował na obu lampach?
    EOS 30D, kit 18-55, C 50 1.8, Helios 58 2.0, CZ Sonnar 135 3.5

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie, czy Metz 50AF-1 będzie działał jako slave z lampą Canon 580EXII tylko poprzez fotocele?
    EOS 30D, kit 18-55, C 50 1.8, Helios 58 2.0, CZ Sonnar 135 3.5

Coś już napisał

Domyślnie

[QUOTE=lukasz_g;1022299]Na placu boju zostały tylko 2 lampy, Canon 430e xII oraz Metz 50af-1. Chyba jednak bardziej się skłaniam ku systemowej błyskotce, chociaż Metz cały czas kusi... Używał ktoś może obu lamp i potrafi wymienić konkretne różnice w użytkowaniu, coś czego nie widać w specyfikacji? Ktoś gdzieś pisał że Metza się gorzej obsługuje. A teraz zadam głupie pytanie, bo pisałem wcześniej nigdy nie korzystałem z lampy, czy te klawisze się w ogóle przydają, czy lampę się obsługuje głównie z poziomu aparatu?
    Przepraszam za ewentualne literówki, pisze z komórki.[/QUOTE

Sam miałem podobny dylemat kilka miesięcy temu szukałem lampy miałem Nissana DI622 sprawował sie rewelacyjnie z 50D jednak kiedy kupiłem 1Ds Mark II okazało sie ze nie błyska i zamiast dokupić większego Metza bo do niego sie skłaniałem dla świętego spokoju kupiłem nową 430 EX II. To tylko taka sugestia żebyś kupował zmieniki po sprawdzeniu czy na pewno działają z twoja puszką.
    Canon 1Ds Mark II, C24-105/4L IS USM, C17-85/4-5.6 IS USM, C70-300/4-5.6 IS USM, C28 1.8 USM, C50 1.4 USM, C430EX II
    http://maciejko.net/cbsearch/

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Jakis czas temu toczyly sie dyskusje ze Metz'e sie strasznie popsuly, w srodku wygladajak jak chinskie badziewia i nie sa teraz warte swojej ceny. Wiec lepiej chhyba kupic Canona.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów