Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: lampa do canona 30D

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirkamillo99 Zobacz posta
    Czyli najlepiej odpuścić sobie Nissina przeznaczonego do plenerowych/portretowych zastosowań. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy chińskie wyzwalacze prawidłowo współpracują z 430EX? Zastanawiam się nad kupnem dwóch 430.
    Bez najmniejszych problemów.

Cytat Zamieszczone przez sirkamillo99 Zobacz posta
    Czy może lepiej kupić EX580 + EX430?
    Jeśli kasa nie gra roli to lepiej mieć powyższy komplet, masz wtedy dodatkową opcję błyskania (TTL, master-slave).
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Albo pakowaC sie w specjalne lampy plenerowe. Widzialem fajny zestaw quantuma w sklepie funsports. Jak sie on ma do speedwayow?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Chodzi oczywiście o speedlighty. Za dużo się osttatnio Golloba naogladalem haha.
    Ostatnio edytowane przez sirkamillo99 ; 25-05-2010 o 09:21 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Fajne zestawy quantuumów sa tez w foto-tipie.

Ale co do Nissinów... czyli gdybym chciała robic nim zdjęcia w plenerze to nie da rady?
    Zalezy mi przede wszystkim na portretach ulicznych i takich z zaskoczenia równiez.
    Nissin nie da rady?
    Nie chce się pakowac póki co w lampke studyjną. Chce coś przenośnego.
    Myslałam, że jestemmjuż blisko podjęcia decyzji a tutaj ponownie taki kocioł.

Bywalec Awatar BRS
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

zrobili ci metlik
    oczywiscie ze zrobisz nissinem zdjecia
    kazda lampa zamontowana na sankach
    w aparacie bedzie dzialac zarowno
    w domu jak i w studiu czy na ulicy:P

problem jest dopiero gdy masz np 3 lampy
    i chcesz je wyzwolic za pomoca zestawu
    radiowego...u nissina to nie dziala...
    natomiast ma on umieszczona fotocele
    i gdy postawisz sobie lampe na stopce
    i blysniesz aparatem stojac w jakies odleglosci
    od postawionej lampy to ona tez blysnie
    Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
    http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

osobiście, także polecam tego nissina... jest to dobra firma

poniżej 500zł lepszej lampy chyba nie kupisz...

No i wiadomo-masz gwarancje,.. jak coś się zy ebie to wysyłasz i po problemie
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Domyślnie

Amok, wiem, że gdy kupię nówke w foto-tipie to będe miała gwarancję (i opcję osobistego odbioru w Krakowie) i to kusi najbardziej.

BRS, dobrze, że piszesz o tej współpracy z innymi lampami, bo takowe w niedalekiej przyszłosci też będę chciała kupić, a bezsensu będzie kupowac dwa razy lampę zewnętrzna, prawda? Zatem dzięki za te wskazówkę, cenna bardzo
    Domyslam się, że 480ex z lampami studyjnymi wspólpracuje lepiej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak nie masz więcej kasy narazie to kupuj tego Nissina w Foto-tipie i nie zastanawiaj się. I tak z tego co piszesz chwilowo nie stać Cię na nic lepszego a lampy potrzebujesz. W przyszłości zawsze możesz to sprzedać, dołożyć trochę kasy i kupić coś lepszego

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ja wybierając lampę miałem ten sam dylemat, ale zacisnąłem zęby i kupiłem prawie 3 lata temu 580exII, która po cashbacku wyszła mnie 1300zł. Po tym czasie uważam, że dokonałem właściwego wyboru.

IMO warto kupić na raty/za pożyczkę tą lampę, bo daje możliwości rozwoju - łatwiej jest pożyczyć 430ex od znajomego żeby używać jako slave niż 580 żeby używać jako master... Lampa jest bardzo solidna, szybko się ładuje, ma możliwość podpięcia battery packa (który planuję dokupić). I jeżeli dobrze pamiętam, 580 ma "karteczkę", której nie ma 430.

Za jakiś czas dostaniesz jakieś zlecenie foto, które będzie wymagało użycia lampy. Wtedy warto mieć coś solidnego i niezawodnego (chociaż ja bez drugiej lampy się nie ruszam ;-)).

Jeśli nie planujesz w ciągu 2-3 lat użycia lampy bardziej "zawodowo", to kup tańszą lampę. Jeżeli coś na poważniej - to 430/430II/580II.
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Domyślnie

tomasek,hm, twoja odpowiedź zmieniła moje podejście do zakupu lampy. dziękuję ci bardzo
    Z twoich podpowiedzi wynika, że faktycznie powinnam jednak kupić 580ex.
    Mam tylko nadzieję, że bedzie w foto-tipie na raty. Chcę kupić ja w sklepie z krakowa, dla pewności.

A powiedz mi, czy 580ex synchronizuje się z krótkimi czasami naswietlania? Nie będzie z tym problemów podczas robienia zdjęć?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    (...)
    A powiedz mi, czy 580ex synchronizuje się z krótkimi czasami naswietlania? Nie będzie z tym problemów podczas robienia zdjęć?
    smigaczka, 580-ka jest wszystkomającą lampą Canona! Synchronizuje się z krótkimi czasami, działa jako master i jako slave, ma tryb stroboskopowy, itd.

Jednym słowem wszystkomająca.

Kup, będziesz zadowolona.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów