Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87

Wątek: Zestaw do krajobrazów dla amatora - proszę o rady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ommundek Zobacz posta
    Witam

... Moze pomysl na poczatek o nikonie D60 + 18-105VR. ...
    Dokładnie o takim zestawie myślałem - dziś popołudniu dostałem z zaprzyjaźnionego sklepu wstępną odpowiedź:

Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3,5-5,6G ED VR 939 zł.
    Nikon D60 - body 1199 zł.

Razem: 2138 zł.

Nie wiem czy uda mi się cokolwiek ponegocjować jeszcze cenę (jutro się okaże) - raczej wątpię. W tej konfiguracji równie dobrym body byłoby D40x - ale jest niedostępne w tej chwili nowe.

No szukam oczywiście kontroferty Canona (znalazłem wyprzedaż sprzętu nowego z hurtowni - m.in. 30D jest dostępne - po kolacji wkleję tu kawałek cennika).

Dzięki za wszystkie komentarze.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    to nie sa jakies gigantyczne koszty wiec chocby w imie zaspokojenia wlasnej ciekawosci moglbys sprobowac :-) .. kup holder za 9zl i zetnij 2 pierwsze sloty (albo od razu kup szerokokatny) - nie bedziesz miec winiety w 10-22
    Faktycznie, spodziewałem się minimum kilkaset złotych, a tu cenowo miła niespodzianka. Muszę poszukać sensownego dystrybutora w Krakowie. Fototip z szarych połówek ma tylko ND4, polara w ogóle nie widzę. I, niestety, są teraz na jeszcze większym za--piu niż poprzednio.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, rady, opinie. W stajni pojawił się jednak Nikon D60 + 18-105. Zmieściłem się w niecałych 2400 zł. "Obmacany" w ostatniej chwili Canon 450D z kitem nie przypadł mi w kwestii trzymania do gustu, nie mógłbym sobie również w najbliższym czasie pozwolić na jakiś lepszy obiektyw. Z nabytego aparatu po ~700 zdjęciach o różnej tematyce jestem bardzo zadowolony.

Dziękuję jeszcze raz za pomoc.

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Powodzenia i udanych zdjeć.

Domyślnie Odp: Zestaw do krajobrazów dla amatora - proszę o rady

Witam serdecznie,
    jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość jak coś pomieszam . Mam zestaw bezlusterkowy olympus omd-em5+ 3 obiektywy (12/2 +25/1.4 + 45/1.8) i czasem robiąc krajobrazy (głównie góry) mam wrażenie, że nie specjalnie ten zestaw nadaje się do tego celu. Zestaw jest bardzo fajny do noszenia lecz optycznie trochę odstaje od zdjęć jakie widziałam z pełnej klatki. Zdjęcia wewnątrz wychodzą bardzo fajnie, krajobraz niestety nie tak jakbym chciała. Czy możecie pomóc co wybrać w systemie canon do zdjęć krajobrazu lepszych niż z bezlusterkowca ?.
    Zaraz pewnie padną pytania o posiadany budżet ? więc odpowiadam od razu na razie chcę się zorientować ile to będzie kosztowało w różnych ale optymalnych optycznie konfiguracjach.

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

A czego Ci dokladnie w nich brakuje.mbo stwierdzenie, ze nie wygladaja jak z FF malo mowi. Moze to po prostu efekt obrobki, innego kadru...

Sent from my iPad using Tapatalk
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

Co wybrać mówisz... a kup 5dm3 jakieś 24-70 f2.8 +70-200 2.8 is i na pewno będzie lepiej:P

tylko to nie w tym sęk-pokaż może jakąś fotkę? być może autor coś źle poustawiał etc...

ps-ten olympus chyba nie ma ff? jesli nie-to niby jak miałoby być jak z ff no chyba, że ma to co innego
    Ostatnio edytowane przez niantic ; 21-09-2013 o 13:54

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów