Prawda że ręczny, ale podobno plastyczny bardzo....sam zamierzam spróbowac.
Prawda że ręczny, ale podobno plastyczny bardzo....sam zamierzam spróbowac.
blagam powiedzcie mi czy 50 mm canona swiatlo 1.8 ma AF?czy ustawia sam ostrosc?
oczywiście ma AF.Zamieszczone przez Bea
pozdro.,
m.
bo na obiektywie jak przelaczam to nic sie nie dzieje...czy mam zlozyc reklamacje?
A dlaczego nikt nie bierze pod uwagę Canona EF100 f/2 USM - optyka ta sama co EF85 f/1.8, tylko wszyscy upierają się na to macro???
Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0
Zloz reklamacje, szklo nie dziala (zakladam ze aparat jest wlaczony).Zamieszczone przez Bea
Przepraszam, ja sie nie upieralem na macroZamieszczone przez Leprekan
![]()
Marcin_K,
jeśli możesz powiedzieć mi swoje odczucia porównując tego Tamrona z 50ką, czy
da się nim w zupełności zastąpić stałkę czy są jednak takie przypadki gdzie Tamron nie wyrabia bądź nie jest na tyle dobry?
Pytam ponieważ potrzebuję szkiełka na ślub i Tamron jest trochę drogi więc pomyślałem, że kupię póki co lampę 430EX i tą 50kę i z KITem jakoś to przejdę.
Powiedzcie co o tym myślicie?
Pozdrawiam
PS. Do jakiej przysłony trzeba przymknąć 50 ke żeby ostrzyła już przywoicie bo podobno nie jest tak rewelacyjnie przy 1.8?
Ostatnio edytowane przez homzic ; 09-04-2006 o 00:25
też tak uważam masz wszystko czego trzeba do portretów , lepiej zainwestój w sprzęt oświetleniowy albo w jakiś szeroki kątZamieszczone przez Semtex
1.8/50 i 2.8/28-75 na cropie to bardzo dobre portretówki. Popieram kolegów. Niczego Ci nie brakuje. Mając te szkła nie kupowałbym 85 mm.